Bećirović predložio: BiH da razmotri pitanje međudržavne granice sa Srbijom

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović predložio je da na sledećoj sednici Predsedništva bude razmotreno pitanje granice sa Srbijom.
Bećirović je predložio da Predsedništvo BiH razmotri izveštaj Državne komisije za granicu BiH, u vezi sa državnim razgraničenjem BiH i Srbije, sa predlogom konkretnih zaključaka, saopšteno je iz njegovog kabineta.
Regulisanje međudržavne granice, odnosno potpisivanje Ugovora o državnoj granici, jedno je od otvorenih bilateralnih pitanja između BiH i Srbije.
"U tom kontekstu, pitanje zaključivanja ugovora o granici između dve suverene države, u skladu s principima mirnog rešavanja sporova prema povelji Ujedinjenih nacija, predstavlja prioritetno pitanje i u interesu je obe države", naveo je bošnjački član Predsedništva BiH.
 
Pitanje državne granice između BiH i Srbije bilo je ranije tema razgovora na najvišem političkom nivou, ali nije bilo sastanaka ovlašćenih komisija za granice dve države u njihova poslednja dva mandata.
 
Bećirović je juče predložio i da Predsedništvo BiH razmotri uspostavljanje državnog regulatora za gas, što su predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović (SNSD) i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odmah odbili.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet