Dodik: BiH da prekine sve vežbe sa NATO dok traje rat u Ukrajini, mi ne želimo podaništvo

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će tražiti od predsedavajuće Predsedništva BiH Željke Cvijanović da se prekinu sve zajedničke vežbe između Oružanih snaga BiH i NATO-a.
Dodik: BiH da prekine sve vežbe sa NATO dok traje rat u Ukrajini, mi ne želimo podaništvo
Foto: 021.rs
 Kako se navodi, to će tražiti dok traje sukob u Ukrajini.
"Tražiću od Željke Cvijanović da se ovde prekinu sve vežbe sa bilo kim dok traje sukob u Ukrajini", rekao je Dodik posle sastanka sa Cvijanović u Banjaluci.
On je naveo da zapadne zemlje od njih zahtevaju da se pridruže EU sankcijama protiv Rusije.
 
"Traže da pratimo njihovu politiku bez da išta pitamo. Mi ne želimo podaništvo. RS nije dozvolila da se donese odluka o priznanju Kosova, jednako kao što nije dozvolila da se ni na jednom mestu u BiH u organima predvidjenim za to donese bilo koja odluka o uvodjenju sankcija prema Rusiji", naglasio je Dodik.
 
Predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović je upozorila da će tražiti "zaleđivanje" odnosa između Predsedništva BiH i Ministarstva spoljnih poslova (MSP), ako MSP nastavi da vodi spoljnu politiku bez usaglašenih stavova članova Predsedništva BiH.
 
"Nije odstupilo od starih i nakaradnih praksi u spoljnoj politici, s obzirom na to da imamo različite stavove, da instrukcije MSP-a prema odredjenim misijama budu drugačije od dogovorenog", kazala je ona.
 
Dodala je da se prilikom donošenja odluka u vezi sa spoljnom politikom može doneti veto koji treba da odobri Narodna skupština RS (NSRS), ističući da će koristiti mehanizam veta ako to bude potrebno.
  • Dejan

    11.04.2023 21:59
    Budale
    Budale pa NATO non stop na Manjaci izvodi vjezbe s vojskom BiH.On im dozvolio teritoriju RS sad se pravi pametan.
  • Ranko

    11.04.2023 18:28
    Skoro cela Evropa je u NATO i EU. Svi su glupi samo smo mi pametni. Zato naši mladi i odlaze na zapad, jer vole da budu glupi.
  • zztop

    11.04.2023 17:21
    Au kume sad je ovo ozbiljno ... hahaha

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.