Pronađeno 47 tela članova sekte kojima je vođa naredio da gladuju

Ukupno 26 tela ekshumirano je danas u istočnom delu Kenije, čime je broj posmrtnih ostataka koje je policija otkrila od petka u istrazi o smrti sledbenika jedne sekte, povećan na 47.

To su sledbenici Međunarodne crkve dobrih vesti (Good News International Church) koju predvodi nedavno uhapšeni Makenzi Ntenge. On je poklonicima govorio da treba da poste kako bi se "sastali sa Isusom".

"Danas smo ekshumirali 26 tela, čime je ukupan broj porastao na 47", saopštila je policija i dodala da se nastavlja potraga.
Vlasti su prošle nedelje već pronašle posmrtne ostatke četiri sledbenika sekte pošto su dobili informaciju o mogućoj masovnoj grobnici.
 
Nekoliko sledbenika i dalje se krije u šumi Šakahola gde su pronađeni leševi. Ukupno 11 poklonika, sedam muškaraca i četiri žene starosti od 17 do 49 godina, hospitalizovano je prošle nedelje pošto što su spaseni iz te šume.
 
Ntenge se predao policiji 15. aprila i odmah je stavljen u pritvor.
 
Policijski izvori su naveli da su dobili informacije o ljudima koji "umiru od gladi pod izgovorom susreta sa Isusom nakon što im je vođa sekte isprao mozak".
  • Realista

    24.04.2023 08:17
    ...u čemu je problem?
    Pa očigledno je da njegova metoda funkcioniše - jedino još da sačekaju da se neko vrati iz mrtvih da potvrdi susret. Darvinova nagrada u punom smislu.
  • fatamorgana

    24.04.2023 07:43
    rast BDP-a
    Oće to od rasta BDP-a...
  • Zemlja čudesa

    23.04.2023 23:59
    Teško da im je baš "isprao mozak", mala je verovatnoća da su u njemu ikada imali išta korisno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet