VIDEO: Učenici u Gvajani u internatu oduzeli mobilni telefon, pa podmetnula požar, poginulo 19 dece

Požar u školskom internatu u Gvajani, u kojem je poginulo 19 dece, podmetnula je učenica nakon što joj je domska uprava oduzela mobilni telefon, saopštila je policija.
VIDEO: Učenici u Gvajani u internatu oduzeli mobilni telefon, pa podmetnula požar, poginulo 19 dece
Foto: Beta/AP
Požar je zahvatio dom za učenike u okviru škole u Mahdiju, gradiću u centralnom delu južnoameričke države Gvajane u ponedeljak oko ponoći, a većina dece od kojih je najmlađe imalo pet godina, preminulo je na licu mesta, prenosi Rojters. 
Još skoro 30 druge dece je hospitalizovano zbog povreda zadobijenih u ovom požaru.
 
"Učenica je osumnjičena da je podmetnula razorni požar jer su joj dežurni nastavnici oduzeli mobilni telefon", navodi se u jučerašnjem saopštenju policije.
 
Gradonačelnik Mahdija Dejvid Adams ranije je Rojtersu potvrdio navodnu umešanost učenice i saopštio da ona nije povređena u požaru. On je dodao da ne može da potvrdi da li je učenica u pritvoru, a u saopštenju policije se ne pominje hapšenje, navodi britanska agencija.
 
 
Predsednik Irfan Ali sastao se u ponedeljak sa roditeljima poginulih, nakon posete bolnici u Mahdiju i proglasio trodnevnu nacionalnu žalost.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.