Endrju Tejt optužen za silovanje i trgovinu ljudima

Kontroverzni "influenser" Endrju Tejt optužen je danas za silovanje, trgovinu ljudima i formiranje organizovane kriminalne grupe za seksualno iskorišćavanje žena.
Endrju Tejt optužen za silovanje i trgovinu ljudima
Foto: Beta/AP
Pored njega, optuženi su i njegov brat Tristan i dve saradnice koji negiraju optužbe.
Tejt je optužen za silovanje jedne žrtve dok je dok je Tristan optužen za podsticanje drugih na nasilje.
Rumunski tužioci za borbu protiv organizovanog kriminala pritvorili su 29. decembra Tejta, njegovog brata Tristana i dve osumnjičene Rumunke pod optužbom da su formirali kriminalnu bandu za seksualno iskorišćavanje šest žena.
 
U optužnici u Bukureštu navodi se da su optuženi 2021. godine formirali organizovanu kriminalnu grupu kako bi trgovali ljudima u Rumuniji, ali i u drugim zemljama, uključujući SAD i Veliku Britaniju.
 
U optužnici se navode imena sedam navodnih žrtava, za koje se kaže da su ih braća Tejt regrutovala lažnim obećanjima o ljubavi i braku. Endru Tejt je optužen za silovanje jedne od žrtava, dok je njegov brat optužen za podsticanje drugih na nasilje.
 
Suđenje neće početi odmah i očekuje se da će trajati nekoliko godina, preneo je BBC.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet