Blinken: Neuspela pobuna Vagnera stvara još pukotina na ruskoj fasadi

Američki državni sekretar Entoni Blinken ocenio je danas da pokušaj pobune i kritika šefa Vagnera Jevgenija Prigožina invazije na Ukrajinu "stvaraju još pukotina na ruskoj fasadi".
Blinken: Neuspela pobuna Vagnera stvara još pukotina na ruskoj fasadi
Foto: Beta/AP
On je za CBS rekao da će se ta priča dalje razvijati i da će biti potrebno vreme da se proceni dugoročni uticaj pokušaja pobune, te da to predstavlja dodatni problem za predsednika Rusije Vladimira Putina.
"Znamo da će Putin narednih nedelja i meseci imati mnogo više odgovora", rekao je Blinken.
Upitan da li su SAD bile spremne za Putinov potencijalni pad s vlasti i da li postoji zabrinutost za bezbednost nuklearnog naoružanja, Blinken je rekao da se uvek pripremaju "za svaku nepredviđenu situaciju".
 
"Nismo videli nikakvu promenu u nuklearnom položaju Rusije. Nije bilo nikakvih promena ni kod nas. Ali to je nešto što ćemo posmatrati veoma, veoma pažljivo", dodao je.
 
Blinken je odbio da prokomentariše da li postoje obaveštajna saznanja da li je Putin u Moskvi i odbio je da navede detalje o diplomatskim angažmanima između Vašingtona i Moskve poslednjih nekoliko dana.
 
"Imali smo određeni angažman sa Rusima tokom vikenda kako bismo bili sigurni da razumeju svoju odgovornost kada je u pitanju bezbednost našeg osoblja u Rusiji", rekao je on.
  • Radojka

    25.06.2023 22:40
    Bez brige
    Nemoj nista da brines za Putina i da se ovome radujes. Stedice on stvari u svojij kući samo ce posle ovoga biti opasniji za NATO

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet