FOTO: Ostaci podmornice "Titan" izvučeni iz okeana

Ostaci uništene podmornice "Titan", koja je prevozila turiste ka olupini broda "Titanik", izneti su na obalu Kanade.
FOTO: Ostaci podmornice "Titan" izvučeni iz okeana
Foto: FoNet/AP
Od tragedije je prošlo 10 dana, a ostatke podmornice koja je implodirala, javnost prvi put može da vidi.
Podsećamo da je u petak kanadski Odbor za bezbednost saobraćaja (TSB) pokrenuo istragu o imploziji podmornice "Titan" u vodama Atlantskog okeana i okolnostima rada teretnog broda "Polar prince" koji je prevozio podmornicu pod kanadskom zastavom.
Podmornica je prijavljena kao nestala u nedelju, 18. juna, pošto je izgubila kontakt sat i 45 minuta nakon što je zaronila i nije se vratila na površinu u očekivano vreme.
 
 
Američka obalska straža u koordinaciji sa drugim agencijama, uključujući američku mornaricu i kanadsku obalsku stražu, radila je "danonoćno" na pokušaju da pronađe nestalu podmornicu sa pet muškaraca u njoj.
 
Kompanija čija je podmornica više puta je upozoravana na potencijalne probleme u vezi sa njenom konstrukcijom, pokazuju dokumenta koja objavio je ranije Asošiejted pres.
  • Wiggy

    29.06.2023 08:32
    Hmmm
    Manite olupine, gde su tela žrtava???
  • Vlada

    29.06.2023 07:48
    Gde su tela?
  • zzz

    29.06.2023 07:19
    "Slaba" implozija?
    Pričalo se i pisalo da je posle implozije podmornica potpuno spljeskana kao da je bila u džinovskoj presi. Ono što je prikazano na tv ni blizu ne liči na ono što je prethodno rečeno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet