Dodik poručio Vulinu: Brate, dobrodošao u klub

Predsednik RS Milorad Dodik osudio je uvođenje američkih sankcija direktoru BIA Aleksandru Vulinu, ocenivši da su one znak da je Vulin radio i radi u korist svoje države i svog naroda.
Dodik poručio Vulinu: Brate, dobrodošao u klub
Foto: 021.rs
Na pitanje da prokomentariše stavljanje Vulina na američku crnu listu, Dodik je rekao da je to "nagrada za njegov patriotizam i istrajnost u očuvanju prijateljskih odnosa sa Rusijom i ruskim narodom".
"Svako ko je neutralan na današnjoj globalnoj političkoj sceni i nije stao na stranu američkih interesa, za SAD je neprijatelj. Aleksandar Vulin je za SAD 'kriv', jer je ostao prinicipijelan i izričito protiv uvođenja sankciji Rusiji zbog rusko-ukrajinskog sukoba", naveo je Dodik, preneli su banjalučki mediji.
Prema njegovim rečima, i sam se našao na udaru američkih sankcija, jer je, kao je naveo, Republika Srpska bila protiv uvođenja sankcija Rusiji i zastupala neutralan stav.
 
Dodao je da se zbog toga "oseća veoma dobro", a Vulinu je poručio "Brate, dobrodošao u klub sankcionisanih, sada će ti biti lakše".
 
Vulin je stavljen na američku crnu listu zbog, kako je obrazloženo, umešanosti u "međunarodni organizovani kriminal, ilegalnu trgovinu narkoticima i zloupotrebu javne funkcije".
 
Dodik je dva puta stavljen na američku crnu listu, prvi put 2017. goidne zbog opstrukcije Dejtonskog mirovnog sporazuma, a potom su mu SAD uvele dodatne sankcije u januaru prošle godine zbog umešanosti u koruptivne radnje i podrivanje Dejtonskog sporazuma.
 
Dodiku je sankcije uvela i Velika Britanija.
  • Jo

    12.07.2023 18:43
    Čime se budala ponosi, toga se pametan stidi.
  • Карадаг

    12.07.2023 17:30
    Јбт како и ми остали да доспемо на тај њихов списак. Ево ја сам спреман да шетам са руском заставом испред Америчке анбасаде, носим мајицу Вагнер,певам руске песме. Јел то довољно?
  • jel ovo spin

    12.07.2023 12:47
    Ko da nisu u istom klanu/kartelu, to i vrapci na grani znaju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet