Sud u Rumuniji produžio kućni pritvor influenseru Tejtu

Sud u glavnom gradu Rumunije danas je za još 30 dana produžio kućni pritvor Endrju Tejtu.
Ovaj uticajni influenser na društvenim mrežama optužen je za silovanje, trgovinu ljudima i formiranje kriminalne grupe za seksualno iskorišćavanje žena.
Odluka suda u Bukureštu doneta je mesec dana nakon što su tužioci zvanično podigli optužnicu protiv 36-godišnje zvezde društvenih mreža, kao i protiv njegovog brata Tristana i dve Rumunke koji su optuženi u istom slučaju, prenosi AP.
Četvoro optuženih, uhapšenih krajem decembra 2022. godine u blizini Bukurešta, negirali su optužbe, a ostaće u kućnom pritvoru još 30 dana.
 
Obrativši se u ponedeljak novinarima ispred zgrade suda, Tejt je rekao da se "moralni luk univerzuma konačno savija ka pravdi".
 
"Moj brat i ja smo izuzetno otporni ljudi. Na kraju će pravda biti zadovoljena. Osećamo da će stvari na kraju funkcionisati savršeno, a do tada ćemo pratiti sudski proces", rekao je on.
 
Braća Tejt, dvojni državljani Velike Britanije i SAD, verovatno će se žaliti na današnju odluku suda u Bukureštu o produženju pritvora. Tejtovi su se već žalili na sudsku odluku i 6. jula su izgubili u žalbenom postupku, ali pre toga, nakon tromesečnog pritvora u Bukureštu, braća Tejt su 31. marta dobila u žalbenom postupku nakon čega im je odobren kućni pritvor.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet