Greta Tunberg osuđena zbog odbijanja policijske naredbe

Odlukom suda u Malmeu švedska ekološka aktivistkinja Greta Tunberg proglašena je danas krivom za odbijanje policijske naredbe i osuđena je na novčanu kaznu.
Greta Tunberg osuđena zbog odbijanja policijske naredbe
Foto: Beta/AP
Sudski postupak je pokrenut na osnovu tužbe protiv Tunbergove zbog odbijanja da se povinuje naredbi policije i napusti ekološki protest izveden sredinom juna tokom kojeg su ona i njeni saborci blokirali gradsku luku, podseća Rojters.
"Odlučili smo da ne budemo posmatrači i zato fizički zatvaramo infrastrukturu za fosilna goriva. Mi vraćamo budućnost", objavila je tada na Instagramu Greta Tunberg, preneo je pariski Figaro.
Za prestup za koji je osuđena zaprećena je maksimalna kazna od šest meseci zatvora, ali prema rečima Šarlot Otosen, tužiteljke zadužene za ovaj slučaj, uglavnom se izriču novčane kazne, što je i bio epilog današnjeg suđenja.
  • Milanče

    25.07.2023 09:24
    prebukirano
    Kada bi naše aktiviste osudili samo na jedan dan zatvora zbog blokada koje prave, naši zatvori bi bili prebukirani. Zbog toga treba kazniti samo organizatore blokada, čisto iz racionalizacije zatvorskog prostora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.