VIDEO: Dron udario u toranj u poslovnoj četvrti Moskve

Bespilotna letelica udarila je u toranj u poslovnoj četvrti Moskve.
VIDEO: Dron udario u toranj u poslovnoj četvrti Moskve
Foto: Beta/AP
Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin rekao je da je protivvazdušna odbrana oborila nekoliko takvih letelica.
"Protivvazdušna odbrana oborila je nekoliko dronova u pokušaju kretanja ka Moskvi. Jedna od tih letelica je udarila u toranj, koji je već bio meta takvog napada", izjavio je Sobjanin na Telegramu.
Sobjanin je rekao da je oštećena fasada na 21. spratu kule i da su razbijena stakla na površini od 150 kvadratnih metara.
 
"Nema informacija o žrtvama", rekao je Sobjanin i dodao da su službe hitne pomoći na licu mesta.
 
 
Međunarodni aerodrom Vnukovo u Moskvi je privremeno zatvoren pre nego što se vratio u normalan rad, javila je agencija Tas.
 
U noći između subote i nedelje, stakla na nekoliko prozora na dve zgrade u poslovnom kvartu "Moskva siti", razbijeno je posle napada ukrajinskih dronova, saopštile su ruske vlasti.
 
Napadi na Moskvu i njenu okolinu, koja se nalazi na oko 500 kilometara od ukrajinske granice, bili su retki od početka sukoba u februaru 2022. Međutim, poslednjih meseci, nekoliko bespilotnih letelica ciljalo je Moskvu, među kojima je napad dronom na Kremlj u maju 2023.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet