Najezda skakavaca u Splitu - ima ih po fasadama, balkonima, pa čak i u krevetima

Zbog ogromne najezde skakavaca, stanovnici Splita tražili su intervenciju grada.
Najezda skakavaca u Splitu - ima ih po fasadama, balkonima, pa čak i u krevetima
Foto: Pixabay

Iako se, kako kažu, skakavci nalaze svuda, po fasadama, stepenicama, balkonima, pa čak i u krevetima, iz Grada ne mogu da im pomognu.

U ovakvim uslovima Splićani borave celo leto, ali kažu da se situacija poslednjih dana značajno pogoršala. "Puna ih je garaža", rekla je stanovnica za portal Dalmacija danas.

Najgora je situacijama u kvartovima Mejaši i Kila. "Žena me kumi i moli da ne otvaramo prozore ni balkonska vrata uopšte da nam ne bi ušli, ali nije to rešenje", požalio se Stipe iz Kile. Dodao je da u tom kvartu živi više od 20 godina i da nikada ništa slično do sada nije video.
 
"Ogromni su, divovski", komentirali su građani u grupi "Kilavci", na društvenim mrežama. Predsedniku kotara Toniju Piplici su iz Grada rekli da nemaju ugovorenu dezinsekciju skakavaca, pa da zbog toga ne mogu ni da pomognu.
 
Od firme CIAN je tražio ponudu za dezinsekciju, koju bi prosledio Gradu, u nadi da će ga Komunalno odeljenje preduhitriti i rešiti problem.

A, iz Zavoda za javno zdravlje su mu rekli da će skakavci, kako su došli, tako i otići. Najbolje je rešenje, dodaju, postaviti komarnike.

  • Ha

    02.08.2023 16:22
    Ha
    Nagoveštaj kao u Egiptu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU će tužiti Mađarsku zbog spornog zakona

Evropska komisija je saopštila da će tužiti Mađarsku pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu zbog mogućih kršenja prava na privatnost i slobodu izražavanja i udruživanja.