Slovački portal o Zviceru: Verovatno ga kriju poslovni partneri u Južnoj Americi

Osumnjičenog vođu "kavačkog klana" Radoja Zvicera verovatno kriju njegovi poslovni partneri u Južnoj Americi, objavio je slovački portal "aktuality.sk".

Oni su objavili opširan tekst o poslovanju Zvicerove porodice u Slovačkoj uz napomenu da je i njegov pokojni kum Marko Vuković bio među osnivačima jedne od firmi u toj zemlji. Podseća se da je Vuković ubijen u Beogradu u januaru 2020. godine, a da je Zvicer u bekstvu od početka 2021. godine, prenosi RTCG.

Kako se navodi u tekstu na slovačkom portalu, sedam dana pre ubistva, Marko Vuković je zajedno sa drugim ljudima sa Balkana u Slovačkoj osnovao kompaniju "Nitra Projekt Grup". Navodi se da je, prema zvaničnim podacima iz registra, balkanska mafija poslovala u više gradova u Slovačkoj.

Ukazano je da rat dve brutalne narko-bande sa Balkana – takozvanih "Kavači" i "Škaljari", nazvane po mestima u Kotoru odveo njihove vodeće predstavnike sve do Slovačke. 
 
Ovaj slovački portal je o firmama Radoja Zvicera u Slovačkoj izveštvao i pre dve godine, jer je Kotoranin 2020. godine u toj zemlji osnovano nekoliko preduzeća, sa povezanim licima.
 
"Radoje Zvicer je trenutno jedan od najtraženijih kriminalaca na Balkanu. Međunarodnu poternicu za njim je raspisala Srbija, a kasnije i njegova matična Crna Gora. Opasnog Crnogorca traži Interpol i u bekstvu je od februara 2021. godine. Verovatno ga kriju njegovi poslovni partneri u Južnoj Americi", navedeno je u članku portala "aktuality".
 
Istaknuto je da je između ubistva Vukovića u Beogradu u januaru 2020. godine i neuspelog pokušaja atentata na Zvicera u Kijevu u maju 2020. godine njihov "Kavački" klan preduzeo munjevitu odmazdu.

"U Grčkoj su 19. januara 2020. godine, dakle samo dva dana nakon Vukovićevog ubistva, svirepo ubili dvojicu važnih predstavnika konkurentske narko-grupe 'Škaljari' – Igora Dedovića i Stevana Stamatovića. Ovo se dogodilo pred njihovom decom i suprugama tokom večere u luksuznom restoranu u Atini, koji je tokom pucnjave bio pun gostiju", navodi se u ovom članku.

  • Jarvis

    02.08.2023 19:32
    Meni koliko je poznato, Slovaci su nepogrešivi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.