Bez odluke o danu žalosti u BiH: Srpski ministri nisu glasali

U Bosni i Hercegovini neće biti proglašen dan žalosti zbog trostrukog ubistva u Gradačcu, odlučeno je u ponedeljak na telefonskoj sednici Vijeća ministara BiH.

"Nije postojao nacionalni kvorum jer nijedan ministar iz reda srpskog naroda nije pristupio glasanju", rekao je za Radio Slobodna Evropa ministar prometa i komunikacija BiH Edin Forto, koji je jedan od inicijatora za proglašenja dana žalosti na nivou države.

Nasuprot tome, Vlada Republike Srpske odlučila je da sredu, 16. avgust, proglasi Danom žalosti u Republici Srpskoj zbog tragičnih događaja koji su se dogodili u Gradačcu.

Iz Vlade Republike Srpske su naveli da očekuju da istu odluku donese i Vlada Federacije BiH.
 
U Gradačcu, na severu Bosne i Hercegovine, 11. avgusta je počinjeno trostruko ubistvo, a u napadu su ranjene i tri osobe.
 
Nermin Sulejmanović je ubio nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović koja ga je nekoliko dana ranije prijavila policiji zbog nasilja.
Ubistvo je prenosio uživo na svom Instagram profilu, koji je kasnije uklonjen, a u toku policijske akcije počinio je samoubistvo.
 
U Gradačcu je 12. avgusta proglašena trodnevna žalost, a u ponedeljak je Dan žalosti proglašen i u Tuzlanskom kantonu. 
  • VlahAlija

    15.08.2023 19:12
    Dan žalosti
    Ali JESU.Dan žalosti je proglašen u Rep.Srpskoj!
  • Portir

    14.08.2023 18:55
    @Deks
    Da li zaista ne razumete razloge tragicnog rata iz 90-ih? Ili se nadate reprizi?
  • Deks

    14.08.2023 15:48
    Ovo je zaista dno dna. Zar i na ovom tragičnom događaju da pokušavaju slabljenje institucija Bosne i Hercegovine? Nakon ovoga potpuno je jasno da etničke podele u BiH nemaju budućnost i da bi etnički zasnovani entiteti morali biti preuređeni u građanske regionalne jedinice zasnovane na multietničkim i multikulturalnim osnovama odnosno prema evropskom sloganu "Liberté, égalité, fraternité".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.