Dušan Milošević i Uroš Panić učestvovali u incidentu u Budvi

Na društvenim mrežama ovih dana pojavio se snimak incidenta iz jula ove godine u Budvi, a u kom je pregažen Aleksandar Pešić.
Neki od učesnika su unuk Borislava Miloševića, inače bliski rođak pokojnog predsednika SRJ Slobodana, Dušan Milošević, kao i kumče Aleksandra Vučića, Uroš Panić, pišu crnogorski mediji, prenosi list Danas.
Pešića je Milošević oborio na asflat i automobilom mu prešao preko nogu. Zanimljivo je, kako pišu Vijesti, da je Pešić policiji kazao kako se seća da ga je iko pregazio.
Podgoričke Vijesti dobile su odgovor iz Uprave policije o događaju koji se zbio 27. jula.
 
Tvrde, piše ovaj portal, da nisu imali uvid u video snimak koji od prekjuče kruži društvenim mrežama, a na kom se vidi kako muškarac tuče drugu mušku osobu, pali automobil pokušavajući da pregazi nekoliko osoba.
 
"Na video zapisu koji je predmet Vašeg interesovanja, koji je objavljen na društvenim mrežama i u medijima, a u koji policijski službenici nisu imali uvid do trenutka objavljivanja, nalaze se lica U.P, D.L, D.M. i A.P. 
 
U. P. nije upravljao putničkim motornim vozilom koji je pneumatikom prešao preko nogu mladića koji je ležao na asfaltnoj podlozi", odgovor je iz policije koje prenose Vijesti.
 
"Policijski službenici su u navedenom periodu vršili obilazak grada i dolaskom u Mediteransku ulicu primetili su manju grupu lica na kolovozu kao i vozilo koje je zadnjim točkom prešlo preko nogu lica koje je ležalo na kolovozu, nakon čega se udaljio sa lica mesta. Policijski službenici su vozaču blokirali put, kontrolisali ga i utvrdili da je reč o D.M. i on je poveden u službene prostorije Odeljenja bezbednosti Budva. Na licu mesta zatečena su i lica U.P, D.L. i A.P. i oni su dovedeni u službene prostorije", kazali su iz UP.
 
Tužilac ne vidi elemente krivičnog dela
 
Dodaju da je nakon prikupljenih prvih informacija policijski službenik sa terena pozvao dežurnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru i obavestio ga o događaju.
 
"Po čijem su nalogu policijski službenici izvršili uviđaj saobraćajne nezgode i prikupili obaveštenja od pomenutih lica".
 
Dalje kažu da se tužilac izjasnio da u ovom događaju nije počinjeno krivično delo, ali da je Dušan Milošević lišen slobode zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, kao i zbog izazivanja saobraćajne nesreće, te da je priveden sudiji za prekršaje u Budvi.
 
Iz UP kažu da je pregaženi Pešić odbio lekarski pregled i da se nije pojavio u Sudu za prekršaje, te da je iz tog razloga sudija odbacio zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Miloševića.
 
"Dok je u odnosu na upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola kažnjen novčanom kaznom. Napominjemo da su lica u datim izjavama bila izričita da ne žele podnošenje prijava, te je i A.P. u izjavi na zapisnik istakao da se ne seća da je preko njegovih nogu vozilom prešao bilo ko. Budući da u tom trenutku policijski službenici nisu raspolagali drugim materijalnim dokazima, ovim licima je izrečena mera upozorenja. Napominjemo, niko od učesnika događaja nije imao vidne povrede".
 
Uroš Panić od ranije poznat i srpskoj i crnogorskoj policiji
 
Na mestu događaja u Budvi zatečen je Uroš Panić, od ranije poznat crnogorskoj policiji, ali i srpskoj.
Panić je prošle godine jurio ulicama Budve i vozio u suprotnoj traci, nakon čega je pokušao policajcima da pobegne. U tome nije uspeo te je prošao sa kaznom od 300 evra.
 
Pre nekoliko meseci, Panić je jurcajući ulicama Beograda vređao srpsku policiju, sve to objavivši na društvene mreže. Učinivši niz prekršajnih dela vozeći nesavesno i nebezbedno kroz glavni grad Srbije, nakon nekoliko dana došli su isti policajci koje je ovaj vređao ne bi li mu - uhapsili lamborgini. MUP Srbije pohvalio se ovim hapšenjem na svojoj zvaničnoj instagram stranici.
 
Uroš je sin Petra Panića Pane, Vučićevog kuma, koji je još od 90-ih poznat organima reda, ponajviše zbog brutalnog prebijanja advokata Nikole Barovića, nakon duela sa Panićevim tadašnjim gazdom Vojislavom Šešeljem.
  • w/e

    18.08.2023 01:04
    cool
    "Tužilac ne vidi elemente krivičnog dela."
    Gde nestade ona rulja sto je nazivala CG pravnom drzavom pre nepunih mesec dana, kada su iz politickih razloga uhapsili nekog visokog cinovnika policije?
  • Marko

    17.08.2023 07:30
    Zid oko balkana
    Gledao sam snimak, muka mi je. Nema krivicnog dela?? Ovo nije ubistvo u pokusaju?? Treba nas izolovati ponovo, al sve zajedno ceo balkan. Unisticemo sve.
  • Da

    16.08.2023 18:06
    Ja delim državu sa ovakvim ljudima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.