Milatović u Hrvatsku leteo avionom u vlasništvu Pinka, let koštao 18.700 evra

Nešto preko 20.000 eura iznosili su troškovi puta i smeštaja tokom službene posete predsednika Crne Gore Jakova Milatovića Hrvatskoj.
Milatović u Hrvatsku leteo avionom u vlasništvu Pinka, let koštao 18.700 evra
Foto: FoNet (Milica Vučković)
On je u tom zemlji boravo 4. i 5.septembra, navodi se u dokumentaciji koju je Mreža za afirmaciju nevladinog sektora MANS dobila uz pomoć Zakona o slobodnom pristupu informacijama, piše CDM.

"Najveći deo tog novca potrošen je za najam privatnog aviona na relaciji Podgorica-Zagreb-Pula-Podgorica – 18.700 evra", navodi MANS, prenosi CDM.

Milatović je u nedavnu službenu posetu  Hrvatskoj lete avionom beogradske kompanije "Air Emeralds", a ne Vladinim avionom jer je bio nedostupan.
 
Na sajtu APR-a piše da je vlasnik Air Emeraldsa kompanija Air Pink, kao i da su obe kompanije registrovane na istoj adresi Japanska 4, na Novom Beogradu.
 
Kompanija Air Pink je deo poslovne imperije Željka Mitrovića. Ta kompanija je osnovana 1998. godine, a Mitrović je pre dva meseca objavio da su kupili dvadeseti avion, i da su, kako tvrdi, sada druga po veličini džet komapanija u Evropi.

Iz Milatovićevog kabineta su ranije objasnili da je komercijalne letove za potrebe šefa države moguće koristiti kad program posete i agenda događaja to dozvoljava, a što je Milatović već radio kada je išao u posetu Briselu, te da to u slučaju zvanične posete Hrvatskoj nije bilo moguće, piše CDM.

  • Pitam se

    22.09.2023 13:32
    Uh
    Pa to su avijoni Mire Marković on je udarao u gitaru.Jedan je trebao parkirati ispod kruške u Požarevcu gde mu leži PREDSEDNICA.
  • Џаја

    22.09.2023 11:00
    Могао је као Миле хеликоптером али онда се не би знало да Пинк има 20 авиона и императора у Србији и све заради на бас гитари каква Мадона,Џексон и остале легенде
  • Gimme Shelter

    22.09.2023 10:12
    Mi to plaćamo
    Ako Milanovićev let iz Podgorice -Zagreb košta 18 700€, koliko košta vučićev let do nju jorka?!
    Parking aviona na aerodrumu, posada ,hotel,dnevnice posadi,taxi,limuzine servis,ručkovi,večere?! Mislim da će vučićeva prazna priča u NY da nas košta oko minimum 500 000 $ . Za 3 dana.
    Naših para koje smo uštedeli jedući parizer !!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.