Milanović: Srbija da objasni napad na Kosovu, to nisu razdragani momci, to je trenirano

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da Srbija "mora da objasni" oružani napad na severu Kosova.
Milanović: Srbija da objasni napad na Kosovu, to nisu razdragani momci, to je trenirano
Foto: BETA/AP

"To nisu neki razdragani momci, to je naoružano i trenirano", rekao je Milanović novinarima u Ludbergu upitan o situaciji na Kosovu.

Na pitanje o mogućim sankcijama Srbiji, koje su juče u Zagrebu tražili premijeri Albanije i Hrvatske, Edi Rama i Andrej Plenković, Milanović je kazao da ne voli sankcije koje nije proglasio Evropski savet koji je zadužen za bezbednost, jer se one "pretvaraju u teror", prenela je regionalna N1 televizija.

Plenković i Rama su juče osudili ubistvo kosovskog policajaca u selu Banjska, ocenili nedopustivim što je vlast u Beogradu proglasila dan žalosti zbog smrti napadača i tražili mere EU protiv Srbije.
 
Hrvatski premijer je rekao da mere mogu biti donete na nivou Evropskog saveta, ali i "autonomno", na nivou Evropske komisije, kao što je to nedavno učinjeno protiv Kosova.
 
Milanović se danas osvrnuo i na izjavu premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) o dve Hrvatske - o onoj "HDZ-ovoj koja stvara prosperitet i omogućava bolji život građana, i onoj drugoj, jalovoj i bezidejnoj koja samo kritikuje, a nema rezultate".
 
"Vidim Hrvatsku koja ide napred, ali raste deformisano, rastu joj slonovske uši i ponovno joj raste rep koji je otpao pre million godina, ne razvijamo se kako treba", rekao je predsednik Milanović koji je iz opozicione Socijaldemokratske partije.
On je ocenio da "postoji Hrvatska koja se nekako batrga, živi, i postoji jedna klijentelistička, razbojnička Hrvatska koja misli da je sve što javno njeno i da se može 'olindrati'".
 
Predsednik je rekao da je Plenkoviću bitno šta misli "par ljudi u EU od kojih će on sutra lično imati koristi".
  • Mr Pit & 12 guslaca

    05.10.2023 12:21
    Не зна шта мисли - док не чује шта говори!?Не говори уста,па не боли глава! 'Ишчашена' памет се најтеже намешта!
    (Мр Пит & 12 'гуслача')
  • Plaćač poreza

    04.10.2023 09:33
    Čim u Srbiji nije uhapšen Milan Radojičić zbog ubistva četvoro ljudi, Vučić i vlast države Srbije su organizatori i izvršitelji tog terorističkog napada i proglašava teroriste herojima i uvodi dane žalosti što je neviđeni međunarodni skandal. Vučić mora da ode sa vlasti dok nije uništio čitav ovaj narod i državu.
  • felix

    04.10.2023 09:06
    zoka
    skoči sa transportera , pravi se opet malo važan hahaha! naš a hrvatski hahahahaha!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Galebovi napali devojku u Splitu

Nekoliko galebova je grupno napalo jednu Splićanku, koja se nakon početnog šoka, uz pomoć prolaznika odbranila rukama i tako izbegla teže povrede.