Deca pojela slatkiš od kanabisa u duginim bojama, više od 60 njih završilo u bolnici

Više od 60 jamajčanske dece osnovnoškolskog uzrasta hospitalizovano je nakon što su pojeli slatkiš od kanabisa u duginim bojama zbog čega su povraćali i halucinirali.

To je navela ministarka obrazovanja ove karipske zemlje na platformi X (bivši Tviter).

"Uverena sam da zajedno možemo da ojačamo našu sigurnost i bezbednosni režim da se borimo protiv nesavesne prodaje proizvoda od marihuane deci", navela je Fajval Vilijams, rekavši da se u "najnesrećnijim" okolnostima našla s roditeljima i deoničarima osnovne škole Oho Rios.
Vilijams je podelila fotografiju koja je prijavljena njenom ministarstvu na kojoj se nalazi slikovit paket "gumenih traka u duginim bojama" od kojih svaka sadrži 100 miligrama THC-a, što je snažna doza i za iskusne odrasle osobe.
 
 
"Jedan dečak je rekao da je uzeo jedan slatkiš", rekla je Vilijams, dodavši da su drugoj deci date intravenozne kapi kako bi se ubrzao oporavak.
 
Jamajka je dekriminalizovala posedovanje do 57 grama marihuane iz religioznih, medicinskih i naučnih razloga 2015. godine i osnovala agenciju za licence za industriju legalnog medicinskog kanabisa.
 
Radio Jamajka izvestio je da Jamajačko udruženje uzgajaoca i proizvođača marihuane predlaže program javnog obrazovanja za odgovorno konzumiranje odraslih i prevenciju konzumiranja kod dece, kao i zagovaranje propisnijeg pakiranja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.