Izdat nalog za hapšenje opozicionog lidera - samoproglašenog predsednika Venecuele Gvaida

Venecuelansko tužilaštvo izdalo je nalog za hapšenje opozicionog lidera Huana Gvaida.

Karakas će zatražiti da Interpol raspiše crvenu poternicu na osnovu informacija iz sudske istrage u Sjedinjenim Američkim Državama koje je obelodanila štampa.

Tužioci su određeni "da izdaju nalog za hapšenje i zahtev za crvenu poternicu Interpola kako bi (Gvaido) platio za svoje zločine", rekao je tužilac Tarek Vilijam Sab u televizijskom obraćanju.

Huan Gvaido, koji je u egzilu u SAD, optužen je za izdaju, zloupotrebu položaja i pranje novca.
 
Sab je rekao da će Karakas zatražiti da Interpol raspiše crvenu poternicu pozivajući se na informacije koje su date medijima iz "federalnog suda u Sjedinjenim Američkim Državama".
 
Bivši predsednik Narodne skupštine, Gvaido se proglasio "prelaznim predsednikom" Venecuele u januaru 2019. nakon reizbora predsednika Nikolasa Madura 2018. godine.
 
Gvaido je imao podršku Vašingtona koji je usvojio niz sankcija protiv Karakasa, uključujući embargo na venecuelansku naftu.
  • Б

    06.10.2023 18:57
    Јуче и данас
    Чекај мало, до јуче се Стејт дипартмент клео у њега, сви га на Западу примали као да је стварно председник, а сад: "самопроглашени"?
    Кисинџер је све рекао: "Бити непријатељ Америке је опасно, бити пријатељ Америке је кобно". То је узгред и једина реална нада за рушење Вучића: да ће га Амери ногирати кад им више не буде потребан и кад се буде превише упетљао.
  • Realista

    06.10.2023 18:22
    Aha...
    ... isto kao kad je Milošević izdao poternicu za Klintonom.
  • Vule

    06.10.2023 16:46
    To onaj predsednik skupstine koga su amerikanci i englezi priznali za predsednika drzave? Pa i izvrsio je drzavni udar, neuspeo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.