Hamas drži 11 državljana Tajlanda, nestao jedan britanski državljanin

Ministarstvo spoljnih poslova Tajlanda saopštilo je danas da je 11 državljana te zemlje uzeto za taoce tokom borbi na jugu Izraela i verovatno su odvedeni u Gazu.
Hamas drži 11 državljana Tajlanda, nestao jedan britanski državljanin
Foto: FoNet/AP
"Oni su nevini i nemaju nikakve veze sa bilo kakvim sukobom", rekao je tajlandski premijer Sreta Tavisin, prenosi Bangkok post.
Kako se navodi, na jugu Izraela nalazi se oko 5.000 državljana Tajlanda, koji uglavnom rade kao poljoprivrednici u kibucima.
Izraelska ambasada u Velikoj Britaniji potvrdila je da je britanski državljanin Džejk Marlou nestao u Izraelu nakon napada Hamasa, ali nije poznato da li je on uzet kao talac, prenosi BBC.
 
Prema rečima njegove majke, Marlou je radio kao obezbeđenje na zabavi u kibucu Reim, blizu granice sa Gazom, kada je došlo do napada u subotu ujutro.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet