Abazović: Avion spreman da ode po državljane Crne Gore u Izrael

Predsednik Vlade Dritan Abazović saopštio je da je avion nacionalne kompanije "To Montenegro" spreman da ode po građane Crne Gore u Izrael.
Abazović: Avion spreman da ode po državljane Crne Gore u Izrael
Foto: 021.rs
"Zadužio sam sve nadležne institucije da prioritetno deluju u cilju evakuacije naših građana i zaštiti njihove lične sigurnosti", napisao je Abazović na Fejsbuku.
On je dodao da Crna Gora ostaje posvećena miru i poziva na prekid terorističkih napada i svakog drugog oblika nasilja.
U terorističkim napadima u Izraelu nema stradalih crnogorskih državljana, saopšteno je ranije iz Ministarstva spoljnih poslova (MVP).
 
MVP je u stalnoj komunikaciji sa počasnim konzulom Crne Gore u Tel Avivu Nimrodom Rinotom i Ambasadom Srbije u Izraelu, shodno Sporazumu o uzajamnom zastupanju u pružanju konzularne zaštite i usluga u trećim zemljama između Crne Gore i Srbije.
 
"Svima koji se trenutno nalaze u Izraelu, savetuje se da se pridržavaju uputstava i mera lokalnih vlasti. U slučaju dodatnih pitanja, kontakt telefon Konzulata Crne Gore u Tel Avivu na čelu sa počasnim konzulom je +97298987781, a naši državljani se, shodno navedenom Sporazumu, mogu obratiti i Ambasadi Srbije u Izraelu, na brojeve telefona: +97236045535 i +97236049372", navodi se u saopštenju MVP.
  • Biljana

    09.10.2023 09:30
    Nista nema od toga
    Kazu da se jave drzavljani Crne Gore,evo se zove na sve brojeve i dobijaju se i formacije da nema letova za evakuaciju.Zovem kancelarije Abazovica,niko se ne javlja,a neki brojevi su pogaseni..
  • Radoje

    08.10.2023 19:04
    Polako coce
    Avijon mu je spreman ali se posada jos nije naspavala.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet