SAD šalju nosače aviona kao pomoć Izraelu

Američki sekretar odbrane Lojd Ostin izjavio je danas da je naredio nosaču aviona Džerald Ford da isplovi ka istočnom Mediteranu kako bi bio spreman da pomogne Izraelu.
SAD šalju nosače aviona kao pomoć Izraelu
Foto: FoNet
Nosač aviona Džerald R. Ford i njegovih 5.000 mornara biće u pratnji krstarica i razarača i treba da bude spreman da odgovori na sve zahteve, od toga da spreči da dodatno oružje stigne do Hamasa do samog nadziranja situacije.
Zajedno sa nosačem aviona Ford, SAD šalju krstaricu Normandi i još četiri razarača, a takođe povećavaju broj F-35, F-15, F-16 i A-10 eskadrile borbenih aviona u regionu.
"SAD održavaju spremne snage na globalnom nivou za dalje jačanje ovog stava odvraćanja ako je potrebno", ukazao je Ostin u saopštenju.
 
Pored toga će administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena "brzo snabdeti Izraelske odbrambene snage dodatnom opremom i resursima, uključujući municiju. Prva stiže za nekoliko dana", rekao je Ostin.
 
Udarna grupa nosača aviona sa sedištem u Norfolku, u Virdžiniji, već je bila u Sredozemnom moru. Prošle nedelje je izvodila pomorske vežbe sa Italijom u Jonskom moru.
 
Reč je o najnovijim i najnaprednijim američkim nosačima aviona i ovo je jedna od prvih njihovih akcija.
  • xqt

    09.10.2023 07:36
    Neverovatno
    Nosač dolazi, a niko ne pominje moćne ruske rakete. "Komentatori" šta je s vama?
  • Uja Sem

    09.10.2023 07:34
    @optimista
    Ima ispred oko i iza nosača čitav niz fregata, korveta i razarača da se pobrinu da se to ne desi a ako nekako uspeju da potope ni jedan Palestinac neće ostati na planeti da tome svedoči jer to potapanje može da potraje danima a Palestina će da nestane za 10 minita
  • zx

    09.10.2023 06:27
    ljudi
    ljudi, deca, zene ginu na obe strane
    Zbog koga?

    Isto ludilo koje je bilo na sve tri strane 90 tih u YU

    Za svaki oduzet nevin zivot neko to pise

    Nije bitno kada umres, vec gde ces otici

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet