Sutra vanredni sastanak šefova diplomatija u Briselu

Vanredni sastanak šefova diplomatija zemalja članica EU posvećen situaciji u Izraelu i regionu biće održan sutra u Briselu.
Sutra vanredni sastanak šefova diplomatija u Briselu
Foto: Beta/AP

"Sazivam za sutra hitni sastanak ministara spoljnih poslova EU o situaciji u Izraelu i regionu", saopštio je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj na društvenoj mreži X.

Hamas je danas saopštio da želi da "oslobodi sve palestinske zatvorenike i okonča izraelske provokacije na okupiranoj Zapadnoj obali i u Jerusalimu, posebno u džamiji Al-Aksa".

Palestinsko ministarstvo zdravlja u pojasu Gaze, kojim rukovodi islamski ekstremistički Hamas, saopštilo je danas da su 493 Palestinaca ubijena i 2.300 je ranjeno u taj maloj, gusto naseljenoj enklavi.
  • Detelinara

    09.10.2023 21:22
    Ovi zgubidani iz EU na sastanku u isti koš guraju rat u Izraelu sa tzv. regionom ? Srbija da se učlani u BRIKS kako nas niko više nebi pravio ludim i ucenjivao nas i gurao u isti koš sa ratom Izraela i Palestine !!!
    Inače upadljivo da na EU sastanku zgubidana ne pominju više rat u Ukrajini ? Izgleda da su se iz EU pomirili sa time da je Rusija pobedila ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet