Hamas: Trenutno nisu mogući nikakvi pregovori sa Izraelom

Trenutno nisu mogući "nikakvi pregovori" s Izraelom, rekao je funkcioner Hamasa sa sedištem u Dohi za AFP.
Hamas: Trenutno nisu mogući nikakvi pregovori sa Izraelom
Foto: Beta/AP
"Vojna operacija se nastavlja i otpor, predvođen brigadama Al-Kasam (oružano krilo Hamasa), nastavlja da brani prava našeg naroda, tako da trenutno nema mogućih pregovora o pitanju zatvorenika ili drugog s Izraelom", izjavio je Hosam Badrane, član političkog biroa Hamasa u glavnom gradu Katara.
"Naša misija je da sada učinimo sve što je moguće kako bismo sprečili okupaciju da nastavi s masakrima nad našim ljudima u Gazi, koji direktno ciljaju na domove civila", dodao je on. 
Međutim, izvor blizak ovom pitanju rekao je za AFP da Katar vodi pregovore o razmeni zarobljenika između Izraela i Hamasa. U razgovorima je postignut "neki napredak", rekao je isti izvor koji je želeo ostati anoniman, ne iznoseći dodatne pojedinosti.
 
Hamas je u ponedeljak uveče zapretio da će pobiti izraelske taoce kao odgovor na pojačane izraelske napade na pojas Gaze trećeg dana iznenadne ofenzive tog palestinskog pokreta.
 
"Svaki put kada naši ljudi budu ciljani bez upozorenja, to će rezultirati smaknućem jednog od civilnih talaca... Neprijatelj ne razume humanitarni i etički jezik, pa ćemo im se obratiti jezikom koji oni razume", kaže se u sapštenju Hamasa.
 
Po vladinim podacima Hamas je zarobio više od sto Izraelaca.
 
Izraelska vojska u ponedeljak je naredila potpunu opsadu pojasa Gaze pod kontrolom Hamasa, a rat je već ostavio više od 1.400 mrtvih na obe strane.

Prethodno je juče saopšteno da je Hamas otvoren za razgovore o mogućem primirju sa Izraelom, pošto je "ostvario svoje ciljeve", rekao je visoki zvaničnik te palestinske militantne grupe Musa Abu Marzuk.

  • rale

    10.10.2023 07:45
    Vojska u naseljima bez struje i vode, opremljeni papučama i trenerkama, neće da pregovara protiv profesionalne vojske i rezervista koji će ih okružiti tenkovima i helikopterima. To će sigurno potrajati...
  • Realista

    10.10.2023 07:20
    Naravno...
    EU će i dalje slati novac o oni će da ulažu u terorizam. Prilično glupa odluka Brisela...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet