Ambasador Izraela odgovorio Bajdenu: Nemamo interes da okupiramo Pojas Gaze

Izraelski ambasador u UN Gilad Erdan odgovorio je u intervjuu za CNN na upozorenje predsednika SAD Džozefa Bajdena da bi okupacija pojasa Gaze posle slamanja Hamasa bila ozbiljna greška.
Ambasador Izraela odgovorio Bajdenu: Nemamo interes da okupiramo Pojas Gaze
Foto: Pixabay
Erdan je rekao da Izrael "nema interesa" da vlada nad dva miliona Palestinaca.
Erdan se takođe zahvalio Bajdenu za razumevanje o izraelskoj potrebi da uništi, kako je rekao, "terorističku organizaciju" sa sedištem u pojasu Gaze.
"Hvala vam predsedniče Bajden što ste prepoznali šta Izrael govori od kada se desio varvarski masakr Hamasa: Cilj Izraela je potpuna eliminacija terorističkih sposobnosti Hamasa", objavio je izraelski ambasador na platformi X.
 
Bajden je u intervjuu za CBS rekao da Hamas mora biti eliminisan, ali da podržava palestinsku državu, te da je to bila decenijama politika SAD, preneli su jutros izraelski mediji.
  • Megido

    16.10.2023 09:03
    Mir mir
    Mir će biti potpisan, proglašen, možda ubrzo, ali onda će nastupiti potpuni raspad sveta. O tome apostol Pavle kaže:,,Kad ljudi budu govorili: „Mir i sigurnost!“, tada će ih iznenada zadesiti uništenje, kao porođajni bolovi trudnu ženu, i oni neće moći da ga izbegnu'(1.Sol.5:3). Naravno to će biti dani 'velike nevolje' kakve nije bilo od postanka sveta, niti će je nakon toga ikad više biti (Mat. 24:21). Prema tome, ovo sada je dečja igra prema onome šta čeka ovaj truli i bolesni svet kojim još kratko vladaju ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.