Bolivija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom

Vlada Bolivije je saopštila da je prekinula diplomatske odnose sa Izraelom pozvavši na prekid izraelske ofanzive u pojasu Gaze.
Bolivija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom
Foto: Pixabay
Bolivija, koja ima levičarskog predsednika Luisa Arsea, dugo je bila kritična prema Izraelu i već je 2009. godine prekinula diplomatske odnose zbog sukoba u Gazi.
Diplomatski odnosi su bili ponovo uspostavljeni tek 2020. godine.
Ministarka Marija Nela Prada je pozvala Izrael "da prekine napade u pojasu Gaze koji su rezultirali hiljadama civilnih žrtava i prisilnim raseljavanjem velikog broja Palestinaca."
 
Juče u toku dana predsednik Arse se sastao sa palestinskim ambasadorom Mahmudom Elavanijem.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Galebovi napali devojku u Splitu

Nekoliko galebova je grupno napalo jednu Splićanku, koja se nakon početnog šoka, uz pomoć prolaznika odbranila rukama i tako izbegla teže povrede.