Otmičar u Japanu je 86-godišnji bivši pripadnik mafije

Otmičar, koji je juče u gradu Toda pucao na gradsku bolnicu i potom se zatvorio u lokalnoj pošti uzevši taoce, jeste muškarac starosti 86 godina, javljaju japanski mediji.
Otmičar u Japanu je 86-godišnji bivši pripadnik mafije
Foto: Beta/AP
Osumnjičeni Cuneo Suzuki je juče oko jedan sat popodne po japanskom vremenu ispalio dva hica iz pištolja u prozore Opšte gradske bolnice u mestu Toda, prefektura Saitama, i potom se motociklom odvezao do pošte u kvartu Varabi, jedan i po kilometar dalje.
Tu je, uz pretnju pištoljem i zapaljivim supstancama, pokušao da uzme desetak talaca.
Međutim, iako je ispalio dva hica, a u zgradi pošte u tom trenutku je radilo oko 130 osoba, svi zaposleni, osim dve žene, uspeli su da mu izmaknu i sami se spasu.
 
Suzuki je od policije tražio da mu kao uslov za puštanje te dve službenice na slobodu omogući razgovor sa radnikom pošte s kojim je imao sudar motociklima prošle godine. Nekoliko sati kasnije i one su, odvojeno, uspele da pobegnu.
 
Kada je ostao sam u prostorijama pošte, oko pola 11 uveče, policija je prodrla u zgradu i uhapsila ga. Prilikom hapšenja kod Suzukija su, osim pištolja, pronađeni i noževi, te kanister zapremine 18 litara sa kerozinom.
 
Dve osobe, lekar u četrdesetim i pacijent u šezdesetim godinama, zadobili su lakše povređe od stakla kada je Suzuki, za kojeg istražitelji tvrde da je bivši pripadnik organizovane kriminalne grupe, pucao u prozore gradske bolnice.
 
U policiji, govoreći o motivima zločina, 86-godišnji počinilac je izjavio da je imao neraščišćene račune s osobljem bolnice u vezi sa lečenjem, te da mu se nije svidelo ponašanja radnika pošte s kojim je prošle godine imao sudar motociklima prilikom tog incidenta.
 
Organi reda u Suzukijevoj kući su pronašli i više drugih komada vatrenog oružja, među kojima i pištolje, što je jasan pokazatelj njegove veze s podzemljem, s obzirom da je u Japanu vatreno oružje legalno moguće posedovati samo ako je osoba registrovani lovac.
U Japanu 29 odsto stanovništva je starije od 65 godina, pa paralelno sa staranjem populacije, poslednjih godina i raste procenat nesreća i zločina koji su počinili penzioneri.
 
Kuriozitet je, međutim, da su svedoci koji su spazili Suzukija kako seda na motocikl ispred gradske bolnice i beži (pogrešno) izjavili policiji da je počinilac muškarac starosti između četrdeset i pedeset godina.

Teme

Japan

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.