Borelj apelovao na Izraelce: Jedan horor ne opravdava drugi, molim vas da vas ne proguta gnev

Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj apelovao je danas na Izraelce da ne dozvole da ih obuzme gnev prilikom odgovora na Hamasov smrtonosni napad od 7. oktobra.
Borelj apelovao na Izraelce: Jedan horor ne opravdava drugi, molim vas da vas ne proguta gnev
Foto: Beta/AP
On je rekao da "jedan horor ne opravdava drugi", preneo je Rojters.
 
Borelj je ovo izjavio tokom posete Izraelu, govoreći pored izraelskog ministra spoljnih poslova Elija Koena, nakon što su njih dvojica posetili kibuc Beri, jedno od mesta Hamasovog napada 7. oktobra.
"Razumem vaš gnev, ali dozvollite mi, molim vas da vas ne proguta gnev. Mislim da je to nešto što najbolji prijatelji Izraela mogu da vam kažu", rekao je Borelj.
 
Ranije je objavljeno da će Borelj, kao i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, posetiti Bliski istok u pokušaju da se zaštite civili, otvore novi humanitarni koridori i da pripreme region za mirovne pregovore.
Kako je preneo Gardijan, takođe se navodi da će upozoriti da je naseljavanje doseljenika na Zapadnoj obali "totalno neprihvatljivo" i da se mora završiti.
 
Borelj će, između ostalih, razgovarati i sa predstavnicima porodica talaca. Potom će otići u Ramalu na razgovor sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom, a sastaće se i sa još nekim regionalnim liderima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Jak zemljotres pogodio Tursku

Zemljotres jačine 5,9 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je jutros region istočne Turske, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).