Nemački fudbalski savez zabranio komentare na Fejsbuku zbog rasizma: Vređali tamnopute igrače

Nemački fudbalski savez zabranio je komentare na Fejsbuk nalogu svojih mlađih selekcija nakon niza rasističkih i diskriminušićih komentara na račun svojih igrača.
Nemački fudbalski savez zabranio komentare na Fejsbuku zbog rasizma: Vređali tamnopute igrače
Foto: Pixabay
Savez je objavio fotografiju četvorice igrača reprezentacije Nemačke U17, svi tampnoputi, kako slave pobedu protiv Sjedinjenih Američkih Država na Svetskom prvenstvu za igrače do 17 godina u Indoneziji.
Slika je izazvala veliki broj rasističkih komentara korisnika Fejsbuka upućenih igračima - Čarlsu Hermanu, Almugeri Kabaru, Parisu Bruneru i Fejsalu Haršauiju.
"Ponosni smo na raznolikost među našim mladim igračima. Posvećenost različitosti je čvrsto ukorenjena u statutima federacije, kao i vrednosti tolerancije i poštovanja. Ako ne delite ove vrednosti, prestanite da nas pratite. Diskriminušićim i rasističkim komentarima ovde nije mesto i biće obrisani. Preduzećemo pravne mere protiv uvredljivog sadržaja", saopštila je federacija.
 
Reprezentacija Nemačke do 17 godina pobedila je u svim dosadašnjim mečevima na Svetskom prvenstvu, a u četvrtfinalu će igrati protiv Španije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.