Detaljno opisano kako se kretao otmičar i ubica devojčice iz S. Makedonije: Prvo došao u Beograd

Makedonski ministar policije Oliver Spasovski opisao je kako je izgledala putanja Ljupča Palevski-Palčo koji je bio u bekstvu nakon što je oteo i ubio Vanju Gorčevsku Đorčevsku i Pančea Žižovskog.
Prema rečima Spasovskog, Palčo je dovezen automobilom u Beograd i ostavljen u hotelu.
 
"Njegov advokat ga je vozilom odvezao u Srbiju, gde je ostavljen u jednom hotelu, a tamo ga je sutradan pokupilo drugo lice iz Skoplja. Kasnije je džipom, preko graničnog prelaza Gradina, ušao u Bugarsku", naveo je ministar Spasovski.
Preko Bugarske je ušao u Tursku.
 
"U Turskoj odlazi u grad Balikesir. Naše službe stupile su u kontakt sa turskim operativnim izvorom, koji nam je za kratko vreme dao povratnu informaciju da se osoba nalazi u Balikesiru. I rekao nam je da želi da ide u Istanbul".
Uhapšen je u Baliksiru na ulici.
 
"Procedura za ekstradicioni pritvor je u rukama Ministarstva pravde, a potom će izaći pred lice pravde. Pravda stoga treba da bude brza i u potpunosti sprovedena", kazao je ministar.
 
Vanja Đorđevska je oteta 27. novembra ispred zgrade u kojoj je živela, kada je ujutru krenula u školu. Nekoliko sati kasnije je i ubijena. Istraga je pokazala da je motiv otmice bilo koristoljublje. 
 
 
Istraga se vodi i protiv njenog oca, za kog policija tvrdi da je otmičarima dao podatke o ćerki i njenom kretanju. Cilj je bio da se iznudi otac od njegove bivše supruge, Vanjine majke.
Telo devojčice pronađeno je u nedelju, 3. decembra u okolini Skoplja.
 
Istog dana pronađeno je i telo penzionisanog frizera iz Velesa Panča Žežovskog, koji je nestao 22. novembra. Njegov auto je korišćen u otmici devojčice, a policija ga je pronašla zapaljenog.
  • Onako

    06.12.2023 09:42
    Srbija kriminalni centar balkana i sire.
  • 9

    06.12.2023 08:19
    Kud baš
    U faktor mira i stabilnosti da pređe bez ikakvih problema. I još ode sa kafom i rakijom , a onda nam smeta što Austrijanci nadziru granice ove narko-krimo -lopovske države.
  • Rade

    06.12.2023 08:04
    Narod neka im sudi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.