Tužilaštvo Crne Gore podiglo optužnicu pet godina posle napada na novinarku

Pet godina od ranjavanja novinarke Olivere Lakić koja je istraživala sumnje u spregu vlasti i kriminala, Specijalno tužilaštvo Crne Gore je danas podiglo optužnicu protiv grupe osumnjičenih.
Tužilaštvo Crne Gore podiglo optužnicu pet godina posle napada na novinarku
Foto: Pixabay
Saopšteno je da je to tužilaštvo podiglo optužnicu protiv 14 osoba kojima stavlja na teret kriminalno organizovanje, korupciju i terorizam.
 
Među optuženima su i bivši policajac i visokopozicionirani član Kavačkog narko-klana.
Olivera Lakić je ranjena u maju 2018. godine ispred zgrade u kojoj stanuje u Podgorici. 
 
 
To je za šest godina bio drugi napad na tu novinarku koja je istraživala šverc cigareta i sumnje u spregu vlasti i švercera.
 
Današnjom optužnicom ista grupa je optužena i za ubistvo vlasnika nekadašnje podgoričke diskoteke "Bigl" Miodraga Kruščića, takođe u maju 2018. godine, te za krijumčarenje više od pola tona marihuane iz Albanije u Crnu Goru januara 2021. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.