VIDEO U smrznutoj tunjevini otkriveno 7,5 tona kokaina: Uhapšeno 20 osumnjičenih sa Balkana

Španska policija zaplenila je u dve odvojene akcije ukupno 11 tona kokaina i uhapsila 20 ljudi iz dve organizacije koje se dovode u vezu s balkanskim narko grupama.
U luci Vigo na severozapadu zemlje otkriveno je 7,5 tona kokaina upakovanog u pošiljci smrznute tunjevine iz Južne Amerike skrivenog u koja je trebalo da bude distribuirana širom Evrope, saopštila je policija.
 
U saopštenju se ističe da je to, po količini, bila najveća zaplena droge u istoriji Galicije, atlantskog regiona čija se obala - najduža u Španiji - decenijama koristila za šverc droge, javlja Rojters.
U drugoj operaciji policija je našla 3,5 tone kokaina skrivenog u transportnim kontejnerima u Valensiji, luci na istoku zemlje.
 
Uhapšeno je ukupno 20 ljudi, pripadnika dve organizacije balkanskog porekla, saopštila je policija, ocenivši da je to "veliki udarac" jednoj od najmoćnijih distributivnih mreža u Evropi.
Krijumčarska mreža je, kako se navodi, osnovala kompaniju za uvoz i međunarodnu trgovinu smrznutom ribom i morskim plodovima, kao i za ulaganje u nekretnine.
 
 
Rečeno je da su tokom višemesečnog nadzora njeni službenici utvrdili da je firma prikrivala svoju umešanost u krijumčarenje droge slanjem velikog broja kontejnera morem iz raznih kompanija, ali je krajnja destinacija uvek bilo Iberijsko poluostrvo.
  • Eh

    12.12.2023 22:24
    Neka nastave
    Španci imaju jake i dobro pripremljene specijalne jedinice za borbu protiv narko mafije i u poslednje vreme posebno lupaju po ušima balkanskoj mafiji , svakih malo izadje neka slična vest
  • Laloš

    12.12.2023 21:09
    Sad će da padne BDP Srbije i stanovi da pojeftine.
  • Nik

    12.12.2023 20:58
    Ole, padaju dalje cene nekretnina!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.