VIDEO: Milorad Dodik glasao na izborima u Srbiji - mahao otvorenim listićem pred svima

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik glasao je u Banjaluci na parlamentarnim izborima koji se održavaju u Srbiji.
Međutim, Dodik to nije učinio u kabini predviđenoj za glasanje, već na stolu pred brojnim novinarima, koji su tom prilikom mogli da snime njegov listić.
Uz to predsednik Republike Srpske je sve vreme držao svoj listić otvoren i bez savijanja, tako da su svi mogli da vide za koga je glasao. 
Potom je ubacio listić u glasačku kutiju i pozirao reporterima.
 
  • BGD 011

    17.12.2023 21:38
    j
    "Prema njegovim (Dodikovim) rečima, trenutno 13.000 državljana Srpske ima i državljanstvo Srbije." Dakle ostali su drzavljani RS, t.j. Bosne i Hercegovine i ne mogu glasati na izborima u Republici Srbiji. Nije dovolkno da kupis vilu na Dedinju i da automatski postanes drzavljanin Srbije. Taj princip vazi u mnogim drzavama. Imovina u doticnoj drzavi ti ne garantuje i drzavljanstvo. Pametnom dovoljno.
  • j

    17.12.2023 21:07
    BGD 011

    Cuo si za dvojno drzavljanstvo?
  • BGD 011

    17.12.2023 19:57
    73289
    Geografija sa ovim nema nikakve veze. Srbi i svi gradjani/drzavljani Srbije mogu glasati bilo gde u svetu da se nalaza pa tako i u Cikagu. Srbi iz Republike Srpske ne mogu glasati na izborima u Srbiki jer nisu drzavljani Srbije, vec Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet