Političari iz R. Srpske glasali na izborima u Srbiji: "Još 60-tih moj deda se odselio u Novi Sad..."

Veliki broj političara iz Republike Srpske, kako onih na vlasti, tako i opozicionih, glasali su na parlamentarnim izborima koji se danas održavaju u Srbiji.
Političari iz R. Srpske glasali na izborima u Srbiji: "Još 60-tih moj deda se odselio u Novi Sad..."
Foto: 021.rs
U Generalnom konzulatu u Banjaluci glasali su predsednik Republike Srpske i lider vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik, kao i predsednik opozicione Partije demokratskog progresa.
 
Borenović je posle glasanja rekao da je Srbija "veliki oslonac Republici Srpskoj i najvažniji faktor mira, stabilnosti i napretka u celom regionu".
"Srbija je uvek tu da pomogne Republici Srpskoj, ali i BiH…. To je naša matica, sa kojom imamo jake emotivne, kulturološke, ekonomske i političke odnose, budući da je Srbija garant Dejtonskog mirovnog sporazuma", naglasio je on.
 
Borenović je na glasačko mesto u Banjaluci stigao u pratnji roditelja.
"Još '60-tih godina prošlog veka moj deda se odselio u Novi Sad i sva moja najbliža rodbina s očeve strane tamo živi… Mislim da svi koji imamo pravo glasa treba da ga iskoristimo, jer nam je svima u Republici Srpskoj jako stalo da Srbija nastavi putem napretka i bude snažna zemlja", kazao je on, saopšteno je iz PDP-a.
 
Predsednica Narodnog fronta (NF) Jelena Trivić glasala je danas u Zemunu u Osnovnoj školi "Sutjeska".
 
"Kao državljanka Republike Srbije sa zadovoljstvom sam obavila svoju građansku dužnost. Bez obzira gde živeli, svi Srbi uvek treba da budu uz svoju maticu. Što je matica bolja i jača, i nama će biti bolje gde god se nalazili. Zbog toga, Srbija ne sme da stane", kazala je Trivić.
 
Pravo da glasa na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji moći će da iskoristi oko 11.500 osoba sa državljanstvom Srbije u BiH na 19 biračkih mesta u više gradova Republike Srpske i BiH.
  • g7

    17.12.2023 23:20
    @Razlika

    Jedina je razlika da li ste čovek ili niste.
    Sve ostale razlike su proizvod kompleksa i predrasuda,rasizma,nacionalizma i ksenofobije.
    Kad se setim 90ih i zapitam se zasto je kretala tolika mrznja iz Srbije prema Hrvatima i Bosnjacima,o Albancima da ne pricamo... samo procitam vas komentar i sve mi je jasno.

    Srbi iz Hrvatske,BiH su bile sluge te mrznje.
    Vi Srbijanci ste ocigledno ljudi koji moraju sa nekim da ratuju i nekoga da mrze.
    Otisli su Crnogorci,Albanci.Hrvati,Makedonci,Slovenci,Bosnjaci... ostali su samo jos "Bosanci".
  • Razlika

    17.12.2023 21:20
    Velika je razlika između nas Novosađana i onih koji su došli. Žive ovde ali nisu Novosađani i nikad ne mogu biti. Prepoznaju se po akcentu. Pozdrav za sve Novosađane (izvinjavam se ako vas uvredih pa ovo ne objavite)
  • Tea

    17.12.2023 20:55
    Na veliku žalost Novosađana i ovog naroda ovde… ugrobarite nas redovno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet