Dodik: Da svi građani Republike Srpske automatski dobiju državljanstvo Srbije

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je, nakon što je glasao u Banjaluci, da je iskoristio svoje pravo kao državljanin Srbije da glasa u konzulatu.
Dodik: Da svi građani Republike Srpske automatski dobiju državljanstvo Srbije
Foto: 021.rs
On je istakao da je "važno da svi građani Srpske automatski dobijaju državljanstvo Srbije", a ne kao što je sada, kada postoje komplikovane procedure da bi mogli da glasaju na izborima u Srbiji.
 
Dodik je rekao da je video da je "izlaznost velika, da su ljudi zainteresovani i da će to obezbediti veliku političku podršku za snage koje će obezbediti da Srbija bude stabilna. Jaka i stabilna Srbija je u interesu i Republike Srpske".
Prema njegovim rečima, Srpska "ima odlične odnose sa Srbijom i kada je Srbija stabilna onda predstavlja oslonac za Banjaluku za sve procese koji su teški za Republiku Srpsku".
 
Dodik je istakao da je zbog toga važno da svi građani Srpske automatski dobijaju državljanstvo Srbije, a ne kao što je sada, kada postoje komplikovane procedure.
Dodik je naglasio da su Hrvati iz BiH već uključeni na taj način u izbore u Hrvatskoj jer automatski imaju i hrvatsko državljanstvo, kao i da je isti slučaj sa mađarskom zajednicom u regionu koja ima pravo glasa na izborima u Mađarskoj.
 
Predsednik RS je izrazio nadu da će sličan dogovor biti postignut u razgovorima sa zvaničnicima Srbije da državljani Srpske glasaju na izborima u Srbiji i da će se on za to boriti.
 
Prema njegovim rečima, trenutno 13.000 državljana Srpske ima i državljanstvo Srbije.
  • Blajv

    19.12.2023 20:30
    @n

    Pa tamo po Evropi ste mirni ko bubice da ne dobijete po njušci.

    Uostlom bilo bi čudno da vam veterinari i sudije po stočnim sajmovima pričaju takve stvari.
  • u

    19.12.2023 08:55
    Za nepotpisanog
    Pa i nisu daleko od istine ti sto vas tako gledaju.

    Sta mislis odakle su finansirani i orkestrirani jugoslovenski ratovi?
    Cija sluzba i paravojne formacije su ucestvovale u tom događaju?

    Iz kog centra je kretala islamofobna histerija i propaganda prema Bosnjacima? Iz istog onog iz kog sada krece ksenofobna kampanja mrznje prema Bos.Srbima. Vidimo sada da vi i Bosnjake i Bos.Srbe posmatrate sa istom kolicinom mrznje i animoziteta. Ja mozda gresim ali mislim da vam je u srbijanskom mentalitetu objekat mrznje neophodan kao odbrambeni mehanizam.
    Krajnje je vreme da se suocite sa cinjenicom da vi birate svoju vlast kao sto ste 90ih birali Milosevica. Vaditi se sada na nekog drugog krivca sem vas samish i izmisljati baboroge je blago receno nezrelo.
  • @@n

    19.12.2023 08:43
    Putovao sam, radio i živeo u više država u Evropi. Nigde, niko i nikada u mene nije gledao "kao u pripadnika jedine nacije koja je počinila genocid u Evropi posle drugog svetskog rata". Tako je, nismo isti. Tolika lažovčina željna pažnje nisam, niti koristim svaku moguću ili nemoguću priliku da se poserem po svojem narodu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet