SAD: Neregularnosti na izborima u Srbiji treba da budu ispitane

SAD su danas pozvale Srbiju da odgovori na zabrinutosti u vezi s organizovanjem parlamentarnih izbora održanih u nedelju, za koje je OEBS naveo neregularnosti.
SAD: Neregularnosti na izborima u Srbiji treba da budu ispitane
Foto: 021.rs

"Voleli bismo da Srbija radi sa OEBS-om da odgovori na te zabrinutosti", rekao je novinarima portparol Stejt departmenta Metju Miler. 

"Neregularnosti koje su prijavili OEBS i drugi izborni posmatrači, treba da budu ispitane, a nasilje prema izbornim vlastima, novinarima i akreditovanim posmatračima je neprihvatljivo", dodao je Miler.

U prehodnoj izjavi o izborima u Srbiji Miler u ponedeljak nije komentarisao navode o izbornim neregularnostima izjavivši da se SAD raduju "nastavku saradnje sa sledećom Vladom Srbije na jačanju demokratskog upravljanja i vladavine prava i unapređenja regionalne stabilnosti".
 
Međunarodni posmatrači koji predstavljaju Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), Savet Evrope i Evropski parlament naveli su u ponedeljak u Beogradu da je na zborima u Srbiji bilo nepravilnosti, uključujući kupovinu glasova, a u kampanji koja im je prethodila da su uočeni ozbiljni problemi, kao što su pristrasno izveštavanje u medijima i dominacija šefa države i vladajuće stranke.

Miler je danas ponovio da Vašington "i dalje poziva" Srbiju da "učini da se smanje tenzije" sa Kosovom.

  • Brat HIL

    23.12.2023 00:41
    Sve je u redu
    Nema potrebe!
  • Fića

    20.12.2023 09:16
    "Fašington se buni..."...?
    "Pa štaaa...?
    Ne dam Rezultate, jer mi se može..."!
  • smejurija

    20.12.2023 08:00
    Ma Vučić je blesav. Trebao je na američki sistem da preko RIK-a izbaci listu nasilja sa izbora ko što su oni isključili Trampa.
    https://www.021.rs/story/BBC/361802/Amerika-i-politika-Sud-u-Koloradu-iskljucio-Donalda-Trampa-iz-izborne-trke-2024.html
    To je demokratija, tako se radi a ne ko SNS svi mogu na listić. Da je demokratija kao u americi pa ko ti se ne sviđa ti ga lepo obrišeš sa listića pa bog da nas vidi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.