Crnogorska policija uhapsila tri osobe i policajca zbog šverca 2,5 tone kokaina

Specijalno policijsko odeljenje crnogorske policije jutros je uhapsilo četiri osobe, među kojima i jednog policajca.
Crnogorska policija uhapsila tri osobe i policajca zbog šverca 2,5 tone kokaina
Foto: Pixabay

Slobode su lišeni crnogorski državljanin M.B, N.B, N.N. i Z.K, službenik policije i protiv njih, ali i protiv još dve osobe biće podnete krivične prijave zbog sumnje da su učinili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, prenosi RTCG.

"Iz dokaza koje je prikupilo Specijalno državno tužilaštvo, u saradnji sa Specijalnim policijskim odeljenjem, a uz pomoć Nacionalne kriminalističke agencije Ujedinjenog kraljevstva (NCA) i Agencije Evropske unije sa saradnju organa za sprovođenje zakona - EUROPOL, proizilazi da su lica lišena slobode, sa jednim, koji je na izdržavanju kazne i jednim za kojim se traga, tokom 2020. i 2021. godine, postali članovi kriminalne organizacije formirane radi krijumčarenja opojnih droga, pa su, u više navrata, delujući u okviru kriminalne organizacije, prokrijumčarili ukupno 2.563 kg kokaina i 59 kg metamfetamina, brodovima od Južne Amerike do Evrope i od Evrope do Australije", saopštio je državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Kako navodi, u toku je i pretresanje stanova i drugih prostorija uhapšenih, na više lokacija, radi pronalaska i drugih dokaza i tragova krivičnih dela.
 
"Lišeni slobode će, u zakonskom roku, biti sprovedeni u Specijalno državno tužilaštvo, radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih", saopštio je Radonjić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.