Nekadašnji svetski šampion u biciklizmu optužen za ubistvo supruge, svetske olimpijke u biciklizmu

Bivši dvostruki svetski biciklistički šampion u vožnji na hronometar Australijanac Roan Denis optužen je za ubistvo iz nehata nakon smrti njegove supruge, nekadašnje olimpijke Melise Hoskins.
Nekadašnji svetski šampion u biciklizmu optužen za ubistvo supruge, svetske olimpijke u biciklizmu
Foto: Beta/AP
Kako su preneli australijski mediji, Hoskins je umrla od povreda nakon što ju je udario automobil dok je vozila bicikl u Adelejdu u 30. decembra uveče.
 
Denis je optužen za "ubistvo iz nehata bezobzirnom vožnjom i ugrožavanjem života drugih". 
Mediji su preneli da je on pušten uz kauciju i da će se u martu pojaviti pred sudom u Adelejdu.
 
Policija je saopštila da je 32-godišnja Hoskins, nekadašnja australijska biciklistkinja, umrla u bolnici u Adelejdu od teških povreda nakon što ju je udarilo vozilo koje je vozio "njoj poznati vozač", ali nije navedeno njegovo ime.
Mediji su naveli da je 33-godišnji Denis pikapom udario suprugu.
 
Hoskins se takmičila na Olimpijskim igrama 2012. i 2016. godine, a osvojila je zlato u ekipnoj konkurenciji na Svetskom prvenstvu 2015. godine.
 
"Melisa je tu medalju opisala kao najvažniji trenutak u njenoj karijeri, ali za nas ostale, najvažnije je bilo što je ona bila sa nama. Iako se povukla 2017. godine, mnogi u našoj zajednici su je cenili", navodi se u saopštenju Biciklističkog saveza Australije, preneo je Skaj.
 
Denis je 2018. i 2019. godine osvojio dve titule svetskog šampiona na hronometar, srebro na Igrama u Londonu u ekipnoj poteri i bronzu u Tokiju u drumskoj trci na hronometar.
 
On je 2015. godine postao sedmi Australijanac koji je nosio žutu majicu vodećeg na Tur d'Fransu i postavio rekord u prosečnoj brzini. 
Nakon što je završio karijeru i oženio se 2018. godine, preselio se sa porodicom iz Evrope u Adelejd.
 
"Očajni smo zbog smrti Melise Hoskins. Izuzetno tragična situacija u kojoj je izgubljen život mlade majke i biciklističke šampionke. S obzirom na okolnosti, Rohan Denis neće učestvovati u predstojećoj trci koju organizujemo", navodi se u saopštenju organizatora trke u Adelejdu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Jak zemljotres pogodio Tursku

Zemljotres jačine 5,9 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je jutros region istočne Turske, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).