Ministar BiH koji je glasao u Novom Sadu: Zašto Srbi iz RS ne bi imali mesto u Skupštini Srbije?

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić upitao je zašto Srbi iz Republike Srpske ne bi imali zagarantovan broj mesta u Narodnoj skupštini Srbije.
Nešić je na svom nalogu na društvenoj mreži "X" podelio isečak iz gostovanja u kom je pričao o izborima u Srbiji.
On je rekao da oko 180.000 Srba iz BiH ima državljanstvo i pravo glasa u Srbiji. To pravo glasa, kako kaže, iskoristilo je oko 10 odsto.
"Ne možemo govoriti o tome da smo mi značajno na ishode izbora u Srbiji, a ja bih voleo da jesmo. Na sledećim izborima lično ću da se angažujem ne 100 odsto, nego 1.000 odsto da dovedem sve Srbe iz Republike Srpske koji imaju pravo glasa i agitovaću i raditi na tome da glasamo ovde jer vidim da je to bitno", rekao je.
 
Kasnije je naveo da Hrvati iz Bosne i Hercegovine imaju zagarantovan broj mesta u parlamentu Hrvatske.
 
"A zašto to mi, Srbi iz Republike Srpske, ne bi imali određen broj mesta zagarantovan u Narodnoj skupštini Republike Srbije", upitao je Nešić.
 

Komentari 131

  • cxv

    09.01.2024 22:21
    @Bolek
    Moj komentar je namenjen ljudima koji imaju kapacitet da ga razumeju,nije namenjen onima koji ne razumeju stvari nu u svojoj drzavi a kamoli u susednoj.

    O civilizovanim i evropskim drzavama da ne govorimo,ti njih nisi video ni na razglednici. Tako da ti je bolje da vise citas nego kuckas nebulozne komentare.
  • cxv

    09.01.2024 22:15
    @Bolek

    Ne znam sto se ti toliko brines koliko neko nekoga voli ili ne voli.
    Ti se ne pitas ni o cemu ni u svom selu a kamoli u drzavi.

    Ne tice te se ko ciji ima pasos i ne tice te se nesto o cemu pojma nemas ali ipak ne nameravas da nas postedis citanja tvojih lupetanja.

    Gledaj svoja posla. Nemamo mi s tobom nista.
  • Pera

    09.01.2024 19:23
    U svojoj kuci
    Glasaj tamo gde živiš. Spremaj u svojoj kući!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Jak zemljotres pogodio Tursku

Zemljotres jačine 5,9 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je jutros region istočne Turske, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).