Gradonačelniku Dubrovnika pretnja zbog nastupa Zdravka Čolića: "Dinamitom preorati ceo Stradun"

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, iz Hrvatske demokratske zajednice, objavio je da je dobio anonimnu pretnju smrću zbog nastupa Zdravka Čolića na dočeku Nove godine.

"Druže Frankoviću, kad smo mi branili Dubrovnik od četnika i srbadije 1991. godine ti danas pozivaš srbske pevače na Stradun kao Zdravka Čolića i druge Cece srbske koji su pevali na Palama četnicima, sad misliš da ćeš teško zezat hrvatski narod. Posledna opomena, da ćemo preorati dinamitima ceo Stradun, a tebe obesiti na jarbol na Stradunu", piše u anonimnom pismu čiju je fotografiju gradonačelnik objavio na Fejbuku.

Pismo je potpisano sa "hrvatski branitelji Tigrovi i 4. brigada Hrvatske, 10.000 Zagreb".

Franković je na Fejsbuku napisao da je reč o "čestitki za dobro jutro od 'branitelja' koji nisu imali hrabrosti da se potpišu".
 
Zdravko Čolić uveo je Dubrovčane i njihove goste u Novu godinu, a na Stradunu ga je, prema procenama medija, slušalo više od 20.000 ljudi.
  • hj

    08.01.2024 16:00
    @Juraj
    "Trebalo bi ih zabraniti i u Novom Sadu jer PRAVI Novosađani to ne slušadu!"

    Zdravko Čolić je prije svega jugoslovenski pjevač jer je postao popularan u to vrijeme i sarađivao je sa apsolutno svim narodima,pjevao svima, nikad se nije ogriješio ni o koga.
    Čak je i posle rata poklonio svoj stan u Sarajevu, Bošnjaku koji je u njemu živio kao izbjeglica.
    Zdravko Čolić je otpjevao stihove J.J Zmaja, Balaševića sarađivao sa simf.orkestrom Vojvodine, Balaševićem, pjevao o Vojvodini,tako da nemate pojma o životu ili samo trolujete kao i obično.
  • Serafin

    08.01.2024 15:02
    Teoretski tu poruku g.gradonacelniku moze napisati jedan od 7 miliardi ljudi na svetu..tako da moze biti kinez,danac ili bosanac a zasto ne bi bio rus, srbin ili hrvat..a sve u cilju idrzavanja stalnih tenzija koje u srpskim srednima ne manjkaju evo vec vise decenija..
  • OŠ Apoteoza

    08.01.2024 13:26
    Srbske Vojvodine
    Ajde Zdravko je prihvatljiva pop folk interpretacija zabavne muzike, iako je meni i takva muzika nesto strano a to da li je i di nastupao za agresora, to spada pod posao jer od necega se mora zivit. Da li Zdravko Colic u sebi misli ili je mislio da ' armija ' treba razbit ' seceoniste ' i povratit srpsku vojnu dominaciju nad citavom SFRJ, ja to ne znam, on to nije javno izrekao i tu sve zavrsava. Sam Zdravko Colic se nicim nije ogrijesio o RH a ni svoju BiH tako da s te strane ne bi trebao biti sporan nikome, jedino razumijem ako je njegov nastup na Stradunu platio grad Dubrovnik da to nekome smeta, jer je iz Srbije i CG stizalo na vagone topova, popova i lopova koji su rusili Dubrovnik u cilju da od njega naprave jos ljepsi i stariji grad, mada to neka kazu Dubrovcani pa neka pitaju svog gradonacelnika zasto je zvao nekoga iz Srbije pored domacih izvodjaca da ih zabavlja na NG. Vidim da u centru NS a postoji OŠ Ivan Gundulic, pa sam se na prvu zapitao: vidis kako Srbi postuju Hrvatske kulturne velikane i odaju im priznanje nadjevajuci njihovim imenima nazive svojih obrazovnih institucija, kad ono prc Milojka, nema to veze s tim ali ima s velikosrpstinom i tragikomicnim pokusajima prisvajanja tudjeg kulturnog blaga a onda i prostora, pa niste bez veze svom silinom krenuli na pohod na Dubrovnik 91' i dosli na njegov prag ali ste tu obrali bostan, dobili po njonji i povukli se u svoju CG i Srbiju. Ipak u nedostatku svoga, niste se odrekli tudjega ali ste smijesni i zalosni. LP.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet