Kontrola pokazala: Mnogi avioni Boing 737 Max 9 imali labave šrafove

Izvršni direktor kompanije "Alaska erlajns" Ben Minući rekao je da je novim internim inspekcijama aviona Boing 737 Max 9 tog avio-prevoznika otkriveno da su mnogi avioni imali labave zavrtnje.
Kontrola pokazala: Mnogi avioni Boing 737 Max 9 imali labave šrafove
Foto: Beta/AP
"Više sam nego frustriran i razočaran. Ovo se dogodilo našoj kompaniji. Desilo se našim klijentima i desilo se našim ljudima. I moj zahtev Boingu je šta će učiniti da poboljšaju svoje programe kvaliteta u kompaniji", rekao je Minući i dodao da je na Boingu da poveća kontrolu kvaliteta kako se ovakvi incidenti ne bi ponavljali u budućnosti.
Avion na letu Alaska erlajnsa prinudno je sleteo na aerodrom nakon što je prozor i sa delom trupa eksplodirao 6. januara, a nakon toga labavi zavrtnji otkriveni su i na letelicama američke avio-kompanije Junajted erlajns.
Posle istrage Max 9 letelice Alaska erlajns su prizemljene. Nekoliko sati nakon incidenta, američka Federalna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) je naredila prizemljenje 171 od 218 aviona Biong 737 Max 9 koji su u upotrebi, dok inspekcije na letelicama ne budu završene.
 
Nedugo potom, FAA je objavila da bi avio-kompanije trebalo da pregledaju i starije modele Boingovih aviona 737-900ER, koji koriste isti dizajn vrata kao model 737 Max 9, kao dodatni nivo sigurnosti.
  • au

    24.01.2024 10:05
    Nije "prozor sa delom trupa" već su otpala vrata za evakuaciju na kojima je i prozor.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.