Novinarima koji su napali selektora Iraka u Kataru oduzete akreditacije

Azijska fudbalska federacija (AFC) povukla je akreditacije "agresivnim" novinarima koji su napali iračkog selektora Španca Hesusa Kasasa nakon eliminacije u osmini finala Azijskog kupa nacija u Kataru
Novinarima koji su napali selektora Iraka u Kataru oduzete akreditacije
Foto: Pixabay
Irak je u susretu osmine finala vodio protiv Jordana sa 2:1 sve do sudijske nadoknade, a potom je u nadoknadi primio dva pogotka i na iznenađenje eliminisan sa turnira.
 
Tokom konferencije za novinare koja je usledila nakon utakmice, nekoliko iračkih novinara verbalno je napalo 50-godišnjeg španskog stručnjaka. Novinari su Kasasa potom izviždali, prilazeći mu pre nego što ih je obezbeđenje odgurnulo.
"AFC oštro osuđuje svaku vrstu nepoštovanja i agresivnog ponašanja i primenjuje politiku nulte tolerancije prema takvim radnjama", objavila je federacija u saopštenju za javnost, a prenela Hina.
Novinari na koje se odnosi odluka AFC-a više neće moći da prate takmičenje u Kataru, i biće im zabranjeni i budući turniri koje organizuje Azijska fudbalska federacija.
 
Kasas je selektor Iraka od novembra 2022. godine, a pre toga četiri godine je bio pomoćni trener u španskoj reprezentaciji Luisu Enrikeu i Robertu Morenu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Kuba postaje partnerska država BRIKS-a

Kuba se pridružuje bloku BRIKS-a kao partnerska država, u nadi da će izgraditi pravedniji i demokratskiji svetski poredak, izjavio je danas predsednik te karipske zemlje Migel Dijaz-Kanel.