TikTok pred izbore u EU pojačava borbu protiv dezinformacija

TikTok će uoči predstojećih izbora u Evropskoj uniji preduzeti dodatne korake u okviru borbe protiv dezinformacija.
TikTok pred izbore u EU pojačava borbu protiv dezinformacija
Foto: Pixabay
Kako je saopšteno danas, biće napravljen poseban odeljak na jezicima svih zemalja članica, a gde će korisnici moći da provere informaciju.
 
TikTok je saopštio da će video snimci koji se odnose na izbore u EU ​​biti označeni tako da preusmere korisnike u "izborni centar" za proveru u okviru aplikacije, a na njihovom jeziku.
U tim "centrima" uz pomoć lokalnih izbornih komisija i civilnog društva biće prikazane "pouzdane informacije" o glasanju.
 
Evropska komisija je u oktobru otvorila istragu o sadržajima na TikToku, Iksu (X) i Meti (Fejsbuk i Instagram), zahtevajući objašnjenja o merama koje se preduzimaju protiv dezinformacija i "ilegalnog sadržaja". 
Oko 6.000 ljudi trenutno radi na moderiranju sadržaja na TikToku na evropskim jezicimau EU.
 
Više stotina miliona Evropljana trebalo bi u junu da izabere 720 poslanika u Evropskom parlamentu.
 
Ove godine u više od 50 država održavaju se izbori na nacionalnom nivou, a ova društvena mreža se sprema da se intenzivnije uhvati u koštac sa obuzdavanjem obmanjujućih informacija u vidu fotografija i video snimaka, generisanih putem veštačke inteligencije. TikTok, koji je u vlasništvu kineskog Bajtdensa, ima 134 miliona korisnika u Evropi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Jak zemljotres pogodio Tursku

Zemljotres jačine 5,9 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je jutros region istočne Turske, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).