U izraelskim vazdušnim napadima na Liban poginulo desetoro, među njima i deca

Broj civilnih žrtava u dva jučerašnja izraelska vazdušna napada na Liban porastao je na deset, javili su danas libanski državni mediji.

To je najveći broj žrtava u jednom danu u prekograničnim sukobima koji traju više od četiri meseca.

Libanski ekstremistički Hezbolah se zarekao da će se osvetiti za udare u kojima je pogođen grad Nabatijeh i selo na jugu Libana, nekoliko sati pošto su projektili ispaljeni iz te zemlje ubili Izraelku na služenju vojnog roka.

U gradu Nabatijeh je u izraelskom napadu srušen deo zgrade i poginulo je sedam članova iste porodice, uključujući dete, javila je državna Nacionalna novinska agencija.
Dečak koji je najpre proglašen nestalim nađen je živ ispod ruševina. U početnim izveštajima je navedeno da je ubijeno četvoro ljudi.
 
U selu Suaneh poginula je jedna žena i dvoje njene male dece. Među žrtvama je šest žena i troje dece, a poginula su i tri borca Hezbolaha.
 
U napadu iz Libana je prethodno pogođen izraelski grad Safed na severu, a ubijena je devojka na odsluženju vojnog roka i ranjeno osmoro ljudi.
 
Toliki broj žrtava označio je zaoštravanje tokom više od četiri meseca svakodnevne prekograniče razmene vatre izazvane ratom Izraela i Hamasa u Gazi koji je počeo 7. oktobra.
Danas su vladine institucije, škole i libanski univerzitet zatvoreni u znak protesta zbog vazdušnih napada.
 
U međuvremenu je ministar odbrane Izrala Joav Galant u telefonskom razgovoru s američkim kolegom Lojdom Ostinom (Lloyd Austin) pored ostalog razgovarao o pretnjama i napadima Hezbolaha.
 
Galant je rekao da Izrael neće toleristi napade na svoje građane, te da će osiguriti povratak raseljenih grđana sa severa i da je spreman da to učini diplomatskim ili vojnim sredstvima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet