Rusko tužilaštvo upozorilo građane da ne izlaze na protest u Moskvi povodom smrti Navaljnog

Moskovsko tužilaštvo upozorilo je građane da ne učestvuju na protestima u centru prestonice Rusije na koji ih pozivaju preko interneta i društvenih mreža.
Rusko tužilaštvo upozorilo građane da ne izlaze na protest u Moskvi povodom smrti Navaljnog
Foto: Beta/AP
Ovo je saopštila pres služba Ministarstva pravde.
"U vezi sa širenjem poziva na proteste preko interneta i društvenih mreža, u kojima se građani pozivaju da u što većem broju učestvuju u masovnim demonstracijama u centru Moskve, moskovsko tužilaštvo smatra neophodnim da upozori na nedopustivost kršenja zakona", navodi se u saopštenju, prenosi RIA Novosti.
Moskovsko tužilaštvo je konstatovalo da "navedeni masovni događaj" nije usaglašen sa izvršnom vlašću.
 
Podseća da nedozvoljene masovne akcije, pozivi na demonstracije, kao i učešće u njima predstavljaju kršenje člana 20.2 Zakona o prekršajima, koje može imati za posledicu lišavanje slobode prekršioca.
  • Dok ima ljudi

    16.02.2024 22:31
    Sada je to obaveza.
  • Car

    16.02.2024 21:24
    Narod ne valja ništa.
    Samo nešto protestuje i kvari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU će tužiti Mađarsku zbog spornog zakona

Evropska komisija je saopštila da će tužiti Mađarsku pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu zbog mogućih kršenja prava na privatnost i slobodu izražavanja i udruživanja.