Bajden: Putin je odgovoran za smrt Navaljnog, on čini užasne zločine i protiv svog naroda

Američki predsednik Džo Bajden izjavio je da je ruski predsednik Vladimir Putin odgovoran za smrt ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog u zatvorskoj koloniji.
Bajden: Putin je odgovoran za smrt Navaljnog, on čini užasne zločine i protiv svog naroda
Foto: Beta/AP
"Nema sumnje da je Putin odgovoran za smrt Navaljnog. Niko ne bi trebalo da bude u zabludi. Putin ne napada samo građane u drugim zemljama, kao što vidimo u Ukrajini, on takođe čini užasne zločine protiv svog naroda", rekao je Bajden, prenosi Glas Amerike.
 
Bajden je na konferenciji za novinare u Beloj kući kazao da nije iznenađen, ali da je besan zbog smrti Navaljnog. 
Dodao je da Amerika "ne zna šta se tačno dogodilo", ali da nema sumnje da je smrt ruskog opozicionog lidera "posledica nečeg što su Putin i njegovi razbojnici uradili".
 
Istakao je da posle ovoga razmatra dodatne korake da kazni Rusiju.
"Navaljni se hrabro suprodstavljao korupciji, nasilju i svim lošim stvarima koje je radila Putinova vlada, a u odgovoru na to Putin je naredio da se on otruje, hapsi i krivično goni zbog izmišljenih krivičnih dela", naveo je američki predsednik.
 
Dodao je da je Navaljni "čak i u zatvoru bio snažan glas za istinu".
 
"Mogao je bezbedno da živi u egzilu nakon pokušaja atentata 2020. godine, koji ga je gotovo ubio, ali se  umesto toga vratio u Rusiju, znajući da će verovatno biti zatvoren, a možda ubijen ako nastavi sa svojim radom. Uprkos tome, vratio se zato što je duboko verovao u svoju zemlju, u Rusiju", kazao je Bajden.
  • Ja

    12.06.2024 06:46
    A ti Bajdene cinis zlocine celom svetu. Skloni se vec, nemozes niti da hodas, pricas, tvoj mozak nefunkcionise, sve ti drugi pise sta ces da kazes a i to nisi u stanju,brjas licnosti. I to su ti napisali sta ces da kazes za sina lopova,narkomana.
  • Zare

    18.02.2024 09:47
    @Miloš iz Zemuna
    Jos uvek nisam bio ni u jednom zatvoru, ako ne racunam vojni rok, ali bih voleo da odem na Krim u goste krimskih Tatara. Po pozivu naravno.
  • Miloš iz Zemuna

    17.02.2024 16:18
    za Zareta
    A ti si bio u Gvantanamu i po ruskim zatvorima pa znaš kako je tamo? Hajde ti lepo u tvoju ameriku a nas ostavi na miru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU će tužiti Mađarsku zbog spornog zakona

Evropska komisija je saopštila da će tužiti Mađarsku pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu zbog mogućih kršenja prava na privatnost i slobodu izražavanja i udruživanja.