Velika Britanija zamrzla sredstva šestorici rukovodilaca zatvora u kojem je preminuo Navaljni

Velika Britanija zamrzla je sredstva šestorice rukovodilaca zatvora u kojem je ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni iznenada preminuo 16. februara, saopšteno je danas u Londonu.
Velika Britanija zamrzla sredstva šestorici rukovodilaca zatvora u kojem je preminuo Navaljni
Foto: FoNet/AP
Rukovodiocima arktičke kaznene kolonije zabranjen je i ulazak u Britaniju.
Pod britanskim sankcijama su: rukovodilac kaznene kolonije pukovnik Vadim Konstantinovič Kalinin i petorica njegovih zamenika - potpukovnici Sergej Nikolajevič Korzov, Vasilij Aleksandrovič Vidrin, Vladimir Ivanovič Pilipčik i Aleksandar Vladimirovič Goljakov, kao i pukovnik Aleksandar Valerijevič Obrazcov.
"Odgovorni za brutalan tretman Navaljnog ne bi trebalo da imaju iluzije - držaćemo ih odgvornim", izjavio je britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron.
 
Britanska vlada pozvala je Moskvu i da hitno preda telo Navaljnog njegovoj porodici i da sprovede celovitu i transparentnu istragu o njegovoj smrti. 
  • Fića

    23.02.2024 09:09
    Englezi...
    Inače, englezi, kao svetski poznati ne srebroljupci, "ne vole i gade se na tuđe novce, zlato, dijamante, umetnička dobra, prirodne resurse..." i čak su spremni da vrate nešto takvo, ako se slučajno nađe u njihovom posedu...!
    Jednom rečju "poštenjačine neviđene"...!!!
  • Qwer

    23.02.2024 03:13
    .
    U rusiji sve pocinje i zavrsava se mitom i korupcijom. Rusi mnogo vole evre i dolare, Cuo sam od jedanog rusa pricu,kako su pre par godina skembali nekog, pandurskog sefa u njegovom gradu zbog korupcije, i iz kuce mu zaplenili i bukvalno tovarili u kamione milijarde keša u raznim valutama. Tako da je i ova tvrdnja engleza vrlo moguca,i bas bi bilo lepo da kazu kolike su cifre u pitanju.
  • Јоца

    22.02.2024 20:49
    Лопови
    Ко су ти богаташи да имају толико богатство у Британију, крађа.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.