Julija Navaljna traži od ruskih vlasti da predaju telo njenog muža: Putin ga muči i u smrti

Julija Navaljna, udovica ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog koji je umro u zatvoru, zatražila je da ruske vlasti predaju njegovo telo kako bi ga sahranili u skladu sa hrišćanskim običajima.
Optužila je predsednika Rusije Vladimira Putina za "mučenje" mrtvog Alekseja.
 
U videu, objavljenom na Jutjubu, Navaljna je optužila Putina da telo njenog muža drži kao "taoca" i dovela u pitanje Putinovu hrišćansku veru, prenele su agencije.
Majci Alekseja Navaljnog u petak je rečeno da pristane na tajnu sahranu svog sina u roku od tri sata, ili će u protivnom on biti sahranjen u kaznenoj koloniji u kojoj je preminuo.
 
Ona je bila primorana da potpiše umrlicu u kojoj se navodi da je Navaljni umro prirodnom smrću.
Julija Navaljna je u videu navela da je Putin lično odgovoran za to i da "muči" Navaljnog u smrti jednako, kao što je to činio dok je bio živ.
 
"Već smo znali da je Putinova vera lažna. Ali sada to vidimo jasnije nego ikada", rekla je Julija Navaljna i dodala da nijedan pravi hrišćanin ne bi mogao da radi to što radi Putin s Aleksejevim telom.
 
Julija Navaljna je rekla da je njen suprug bio pobožni hrišćanin, koji je odlazio u crkvu i postio čak i kad je bio u zatvoru, navodeći da je politički aktivizam Navaljnog bio nadahnut hršćanskim vrednostima.
 
"Vratite nam telo moga muža. Želimo organizovati sprovod i sahraniti ga na human način, u zemlji, kao što je običaj u pravoslavnom hrišćanstvu", kazala je Julija Navaljna.
  • prosveta26

    26.02.2024 09:26
    Лала
    "Човек који лаже себи и верује у своје лажи, постаје неспособан да препозна истину и себи или неком другом, напослетку губи поштовање за себе и друге..........."
  • Lala

    24.02.2024 15:12
    Crnjak
    Sva simbolika diktatorskog, zlocinavkog rezima utkana u slucaj Navaljni.
    Najveci diktatori, ciji je genom satkan od kukavicluka komuniciraju na poznat macin koristeci jezik pretnje, sile, osvete. Siroti, mali diktator, svestan da nikada nece biti sto i Navaljni - simbol borbe protiv zla, nepravde, kriminalaca i uhleba - na i, oko vlasti, nosilac vrednosti kojima svako normalno drustvo mora teziti.
    Navaljni je i mrtav, jos opasniji. Mrznja, bes i nemoc iskompleksiranog diktatora u punom sjaju. Teska bolest.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.