Nakon bankrota internet stranice u Japanu nestalo 900 luksuznih satova

Oko 900 luksuznih satova vrednih gotovo 12 miliona evra nestalo je u Japanu nakon što je internet stranica preko koje su iznajmljivani - propala, a njihov vlasnik pobegao u Dubai.
Nakon bankrota internet stranice  u Japanu nestalo 900 luksuznih satova
Foto: 021.rs
Vlasnici Roleksa i ostalih luksuznih satova zarađivali su mesečnu proviziju pozajmljivajući svoje vredne predmete na Toke Match, servisu sa sedištem u Osaki, čiji su ih vlasnici iznajmljivali svojim klijentima.
 
Neo Reverse, kompanija koja upravlja ovom uslugom, najavila je njeno zatvaranje 31. januara, obećavši da će sve satove vratiti vlasnicima.
Međutim, to se nije dogodilo. Japanski mediji pišu da oko 900 satova ukupne vrednosti od 1,9 milijardi jena ili 11,7 miliona evra ipak nije vraćeno vlasnicima, a reč je, čini se, o oko 190 ljudi.
 
Neki su vredni satovi već uočeni na internet aukcijskim stranicana, zbog čega su njihovi vlasnici podneli desetine pritužbi japanskoj policiji.
Operater ove stranice agenciji AFP je rekao da je dosad uočio najmanje 20 satova sa serijskim brojevima koji odgovaraju onima koji su posuđeni Toke Matchu. Njihov portparol prošli nedelje je kazao da je "odmah obustavljen promet tih satova".
 
Japansko udruženje za ekonomiju deljenja u saopštenju je objavilo da raspolaže podacima po kojima se neki satovi već nude u prodavnicama polovne robe.
 
Veličina japanskog tržišta ekonomije deljenja ubrzano raste i prošle je fiskalne godine dosegla vrednost od 16 milijardi evra.
 
Kompanija Neo Reverse bila je jedna od 400 članica udruženja, ali iz nje je isključena 1. februara nakon pritužbi koje su uložili vlasnici nestalih satova.
 
Tokijska policija ove nedelje dobila je nalog za hapšenje Takazumija Kominata (42), vlasnika Toke Matcha, prenosi novinska agencija Jiji.
 
On se sumnjiči da je u januaru preprodao jedan Roleks za 4.000 evra.
 
Ali, Kominato se snašao te je krajem februara napustio Japan i otputovao u Dubai, a policija razmatra mogućnost stavljanja njegovog imena na međunarodnu poternicu, piše Jiji press.
  • Презиме

    09.03.2024 07:41
    Непотребно
    Каква је то индивидуа која плаћа да би на дан носила апсолутно непотребну, фолирантску справу као што је лук-сузни сат? Колико је сати нам говоре хиљаду и једна справа којима смо окружени, првенствено наши телефони које сви имамо уз себе. Дакле, шта ће ти сат сем да се фолираш? Боље да лук једу и сузе лију.
  • andrija

    08.03.2024 06:56
    Npr...
    @Realista
    07.03.2024 • 22:21
    ...neverovatno!
    Nisam znao da internet stranica može da bankrotira - to je valjda neka japanska fora, garant!

    kao vestacka intiligencija...pokupis masine i odes u drugu drzavu... izjavis kazes bankrotirala vestacka intiligencija... nikakva fora...
    cista prevara...
  • Realista

    07.03.2024 22:21
    ...neverovatno!
    Nisam znao da internet stranica može da bankrotira - to je valjda neka japanska fora, garant!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.