Roditelji Alekseja Navaljnog zahvalili građanima koji mu odaju počast

Roditelji ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, umrlog u ruskom zatvoru 16. februara, zahvalili su hiljadama Rusa koji mu odaju počast na groblju u Moskvi gde je sahranjen.
"Naša neizmerna zahvalnost i najdublji pozdrav svima koji su bili i onima koji i dalje dolaze na groblje, donose cveće, pišu o Alekseju, sećaju se našeg sina i mole se za njega", prenela je udovica Julija Navaljna iz pisma s potpisima oca i majke opozicionara, Anatolija Navaljnog i Ljudmile Navaljne.
 
Oni su poručili: "Hvala što se sećate, to nam daje nadu".
Od sahrane 1. marta, hiljade Rusa su grob prekrile brdom cveća i dolaze svakodnevno.
 
Posle smrti Navaljnog 16. februara u arktičkom zatvoru, njegova majka se nekoliko dana borila s ruskim vlastima da joj predaju telo radi sahrane.
Tim Navaljnog je ruske vlasti optužio da su ga ubile i pokušale da prikriju tragove, što Kremlj negira.
 
Julija Navaljna, primorana da živi u inostranstvu da bi izbegla zatvor u Rusiji, obećala je da će nastaviti borbu svog supruga.
 
Ona je pozvala njegove pristalice da se okupe na biračkim mestima 17. marta, poslednjeg dana predsedničkih izbora u Rusiji.
  • Kada

    10.03.2024 09:04
    ubiju čoveka samo zato što želi da živi dostojnim životom slobodnog čoveka, uvek ce ostati pečat zla na duši ubice. Nema tog boga ni popa niti bilo kakvog opravdanja ni zablude ni iluzije kojom ubica pravda sebe, a koji može izbrisati taj pečat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.